≫ 

Igrao je Gandalfa u "Gospodaru prstenova", a sada se setio svog prvog posla u "Beogradskom teatru"

Britanski glumac Ian Mekelen je evocirao uspomene na Fejsbuku

  • 0
Ian McKellen, Jan Mekelen Foto: Profimedia

Ijan Mekelen više od pola veka sa bavi glumačkim poslom. Tokom svoje uspešne karijere, glumio je u filmovima, serijama, ali i u pozorištu.

Čuveni Gandalf iz "Gospodara prstenova" aktivan je na društvenim mrežama, a u jednoj objavi na Fejsbuku prisetio se svog prvog posla koji je bio u "Beogradskom teatru" ("Belgrade theatre") u Koventriju, o kojem smo već i pisali, a u kojem su još glumili Dejvid Suše, čuveni Herkul Poaro, kao i "Monti Pajtonovci".

Naime, Mekelen je dobio priliku da ponovo igra batlera Tredvela.

- Na mom prvom poslu u "Beogradskom teatru" u Koventriju, kompanija je svake dve nedelje radila drugu predstavu. Jedna od njih je bila "Crna kafa" Agate Kristi u kojoj sam igrao prilično zlokobnog, ostarelog batlera Tredvela. To je uključivalo puderisanje moje mladalačke kose u belo i farbanje nekoliko bora na licu. Hodao sam sitnim hodom, pazeći da ne pokvarim otrovanu kafu koja ubija mog poslodavca. I eto, 60 godina kasnije, radije se ponavljam, ovaj put u mnogo superiornijoj, smešnijoj predstavi. Nadam se da sam, sa obrijanom glavom i lažnim brkovima, ubedljiviji kao star momak - našalio se Mekelen.

Pogledajte objavu Iana Mekelena ovde.

Video: Džoni Dep: Obožavam vašu zemlju. Rad ovde je savršena suprotnost Holivuda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA