≫ 

Preminuo glumac Radovan Miljanić

Glumac je preminuo juče u 69. godini nakon duge i teške bolesti

  • 0
Radovan Miljanić

Foto: ATA Images

Poznati pozorišni i filmski glumac Radovan Miljanić preminuo je juče u 69. godini nakon duge i teške bolesti, potvrdili su za "Kurir" iz nacionalnog teatra.

Rodio se 24. februara 1952. godine u Pančevu. Započeo je studije na ekonomsko pravnom fakultetu u Novom Sadu. Glumu je diplomirao 1979. godine na FDU u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića, monodramom "Priče kneza Miškina", po "Idiotu" F.M Dostojevskog.

Član Narodnog pozorišta je bio od 1. septembra 1985. godine. Radovan Miljanić je imao bogatu pozorišnu karijeru, a mogli smo da ga gledamo u brojnim ostvarenjima, kao što su: Nenagrađeni ljubavni trud (Biron), Priče kneza Miškina (Miškin), Solunci govore (Lisijen Rejn), Rat i mir (Peđa Verhovenski), Lenjin, Staljin, Trocki (Jagoda), Kako zasmejati gospodara (Profesor Mirković), Tetovirane duše (Tetovirač), Poslednja potera za zlatom (Piksi),

Je li bilo kneževe večere? (Radulaški), Sirano de Bereržak (Le Bre), Jovča (Mladen)...

Nagrade: Poslednja potera za zlatom - Pohvala Narodnog pozorišta i Jovča - pohvala Narodnog pozorišta.

Glumio je i serijam "Bolji život" (Divljaković), "Zaboravljeni" (Upravnik zatvora), TV filmovima "Solunci dolaze" (Lisijen Rejn), "Potera za blagom" (Piksi)...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA