Predstava "Vlast" Branislava Nušića premijerno izvedena u Narodnom pozorištu

Predstava "Vlast" izazvala je pažnju publike

  • 0
Premijera predstava "Vlast", Narodno pozorište Foto: Milan Maričić/ATAImages

Predstava "Vlast" Branislava Nušića u adaptaciji i režiji Milana Neškovića premijerno je izvedena 17. novembra (20:00) na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta.  U novoj postavi nacionalnog teatra glumili su Aleksandar Srećković Kubura, Ivan Bosiljčić, Nikola Rakočević, Dimitrije Dinić, Vanja Ejdus i Zorana Bećić Ðorđević.

Predstava "Vlast" izazvala je pažnju publike, koja je aplauzom nagradila glumačku ekipu. Pogledali su je i poznate ličnost, poput muzičkih zvezda Jelene Tomašević i Sergeja Ćetkovića, Boška Jakovljevića, Igora Đorđevića, Ivana Mihajlovića i drugih.

Komediju "Vlast" je Nušić (1864-1938) pisao oko 1937. godine, a posle njegove smrti Narodno pozorište je u znak počasti jedan napisani čin prikazalo 1939. godine.

- Vlast nije samo u državi, postoji i u porodici i bilo kojoj organizaciji. Ova je predstava ogledalo. Za nekog krivo, prljavo ili čisto. ''Vlast'' je ozbiljna inteligentna, duhovita priča o ljudskoj prirodi, kako vlast kao zaraza ulazi u pore svakog čoveka i porodice - rekao je pre nekoliko dana na konferenciji za mediji Ivan Bosiljčić, jedan od glavnih glumaca u ovom pozorišnom komadu.

Pogledajte kako je bilo na predstavi:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA