≫ 

Sledeće godine stičem sve uslove da odem u penziju. Verovatno ću otići i osloboditi mesto nekom mlađem glumcu

- To ne znači da ću se odreći glume, već pre svega moja potreba i moja luka gde se ja usidrim - rekla je Olga Odanović

  • 0
Radio Mileva

Foto: ATA Images

Glumica Olga Odanović, koja je dobila nagradu za najbolje umetničko ostvarenje u Narodnom pozorištu za ulogu u predstavi "Vuci i ovce", sledeće godine stiče uslove za penziju.

Kako je navela, ona će rado svoje mesto u Narodnom pozorištu prepustiti nekom mlađem.

- Sledeće godine stičem sve uslove da odem u penziju. Ja ću verovatno otići i oslobiti mesto nekom mlađem glumcu koji će biti ponosan što je u ovom pozorištu, jer Narodno pozorište to zaslužuje. To ne znači da ću se odreći glume, već pre svega moja potreba i moja luka gde se ja usidrim. Ja ću ovde igrati predstave koje imam i trudiću se da dajem maksimum ono što je u mojim granicama mogućnosti. Moja koleginica Tanja Bošković, koja je u penziji, je imala nedavno premijeru mjuzikla"Flešdens" u pozorištu na Terazijama. Moja ćerka je bila na premijeri i oduševljeno mi je ispričala utiske. Ta žena je stvarno ostavila neizbrisiv trag i u tom pozorištu i uopšte u kulturi. Ako neko treba da bude na toj sceni i sada u tim godinama to je ona. Čula sam i koju ulogu je igrala u toj predstavi, pa to je zaista predivno - rekla je Olga Odanović za "Blic".

Glumica navodi da tokom obavljanja svog posla daje sve od sebe.

- Lepo je kad neko primeti to što radite i da im se to dopada, ali bez partnera na sceni bez tog uzajamnog preplitanja, davanja nema dobre predstave. Ja se trudim da se maksimalno dam. Sve kolege koje sa mnom igraju u toj predstavi su podjednako zaslužile da dobiju tu nagradu. Tako uvek ispadne da morate da izdvojite jednog. Prva moja reakcija je bila: “Mogli ste i nekom drugom da date, ima tu dosta kandidata koji su zaslužni”. Govorim o ovogodišnjoj nagradi, ali opet ja sam zahvalna. Verovatno da ide i po nekom redu - rekla je Olga Odanović.

Video: Mirjana Karanović o monodrami Petrijin venac: Odjednom su mi se vratili akcenti sa snimanja filma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA