≫ 

Naredne godine Beogradsko dramsko pozorište dobija letnju scenu na otvorenom

Vest je potvrdio gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić

  • 1
Premijera predstave "U raljama života" Foto: ATA Images

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je da Grad Beograd nastavlja stratešku politiku razvoja grada podjednako u svim segmentima, u svim gradskim opštinama. Kako su tokom pandemije virusa korona protekle dve godine bile izrazito izazovne, gradonačelnik je naveo da Grad Beograd poseban akcenat stavlja na unapređenje uslova u domenima koji su bili među najpogođenijima ovom pandemijom, a to su sport i kultura.

- Kultura i sport su bile posebno ugrožene oblasti, sa ogromnim gubicima. Kulturni i sportski sadržaji su nedostajali publici u Beogradu. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da će Beogradsko dramsko pozorište, koje je jedno od najaktivnijih i najposećenijih pozorišta u našem glavnom gradu, dobiti mogućnost da svoje predstave prikaže publici i na otvorenoj sceni tokom letnjih meseci - rekao je gradonačelnik Radojičić.

On je kazao da će Grad Beograd zajedno sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija uložiti 12 miliona i šest stotina hiljada dinara u izgradnju montažno-demontažne letnje scene ovog pozorišta.

- Osim ovoga, kada je reč o unapređenju uslova u glavnom gradu za sportske aktivnosti naših sugrađana, želim da istaknem da značajno proširujemo pešačke staze na Adi Ciganliji i u te svrhe izdvajamo blizu 27 miliona dinara. Takođe, u cilju sanacije krova hale sportova u sastavu JP Sportski centar „Novi Beograd” izdvajamo 19 miliona dinara. Dalje širenje mreže pešačkih i biciklističkih staza, kao i renoviranje sportskih objekata neki su od prioriteta Grada Beograda, jer želimo da našim građanima budu dostupna mesta za rekreaciju i sport, ali isto tako i kulturni sadržaji na otvorenom, koji su svakako bezbedniji za zdravlje u uslovima pandemije – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Video: Mjuzikl Flashdance večeras pred beogradskom publikom: Ušli smo na generalnu probu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA