≫ 

Tri puta jeftinije karte u BDP-u: Hit predstave sa Bikovićem i Šerbedžijom za samo 500 dinara

Karte možete kupiti na biletarnici Beogradskog dramskog pozorišta ili online

  • 0
Beogradsko dramsko pozorište Foto: Promo/BDP/Dragana Udovičić

Beogradsko dramsko pozorište ponovo organizuje akciju 500 u BDP! Povodom novogodišnjih praznika, jedan od omiljenih beogradskih teatara omogućio je da cena pojedinačne karte za izvođenja tri hit predstave u decembru - "Ko se boji Virdžinije Vulf", "Crna kutija" i "Baal" - bude samo 500 dinara.

"Ko se boji Virdžinije Vulf", sa Radetom Šerbedžijom u glavnoj ulozi, može se pogledati 20, 21. i 22. decembra.

Zaplet komada „Ko se boji Virdžinije Vulf” je jednostavan: tokom neobavezne sedeljke, sredovečni bračni par, univerzitetski profesor istorije Džordž i dekanova ćerka Marta, podstaknuti alkoholom, započinju mentalno i emotivno iscrpljujuću verbalnu igru međusobnog optuživanja i zlostavljanja, uvlačeći u nju i svoje goste. Ovo je veliki povratak Radeta Šerbedžije na scenu Beogradskog dramskog pozorišta.

Godine 1991. tumačio je ulogu Džordža u kultnoj verziji ovog komada, u režiji Dušana Jovanovića, uz Mirjanu Karanović, Željku Cvetan i Aleksandra Alača.

"Crna kutija" je na repertoaru 23. i 24. decembra i stiže uz napomenu: Ne pokušavajte ovo kod kuće.

Svi živimo tri života: javni, privatni i tajni. Nekada smo tajne čuvali u glavi, a danas u SIM kartici. Šta bi bilo kada bi SIM kartica mogla da govori?

Sedmoro prijatelja, okupljenih da dočekaju pomračenje meseca, tokom večere razotkriva svoje najintimnije tajne i žudnje, tražeći izlaz iz igre istine mobilnim telefonima. Šta je istina, a šta tajna? Koliko dobro poznajemo one najbliže s kojima i pored kojih živimo?

Miloš Biković igra glavnu ulogu u predstavi "Baal" koja se daje 25. decembra.

„Baal“ je prvi Brehtov celovečernji komad, napisao ga je kao dvadesetogodišnjak, na samom kraju Velikog rata, i u njemu se naziru elementi dramaturških tehnika njegovog „epskog teatra“. Neke muzičke sekvence Breht je sam komponovao. Beograd, inače, još pominje kultnu predstavu Eduarda Milera rađenu pre više od trideset godina.

- Došao je da udahne. Da bi pronašao hrabrost za vatru duha i snagu srca između sumnje i pobožnosti. Došao je zauvek da uživa, barem sada i ovde. Traži onu nedostupnu zemlju u kojoj bi bolje živeo. Jer čovekova čežnja za srećom ne može biti ubijena i to je jedino što ga održava u životu i proganja ga celog života. Baal putuje prema svom neizbežnom samouništenju. Njegova želja da ispuni Nebo bez Boga prisiljava ga da prezire već opustošeni svet. Preokupiran je vrednostima, verom i ljubavlju, domovinom i zakonom. Počinje da se igra sa đavolovim repom. Baal i njegov ples izazivaju smrt - opisao je svoju dramu Breht.

Karte možete kupiti na biletarnici Beogradskog dramskog pozorišta ili online.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA