≫ 

Drama "Hasanaginica" 30. decembra u Narodnom pozorištu

Glumačku postavu predstave čine Nenad Stojmenović i Vanja Ejdus u ulogama Hasanage i Hasanaginice, kao i Radmila Živković, Aleksandar Srećković, Aleksandra Nikolić, Darko Tomović, Petar Božović, Ivan Ivanov, Bojan Krivokapić i Stefan Buzurović

  • 0
Narodno pozorište Beograd Foto: Tanjug/Narodno pozorište/Željko Jovanović

Dramska predstava "Hasanaginica", rađena po tekstu Ljubomira Simovića i u režiji Jagoša Markovića, biće izvedena 30. decembra na Sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu i time obeležiti 20 godina od svoje premijere.

Glumačku postavu predstave čine Nenad Stojmenović i Vanja Ejdus u ulogama Hasanage i Hasanaginice, kao i Radmila Živković, Aleksandar Srećković, Aleksandra Nikolić, Darko Tomović, Petar Božović, Ivan Ivanov, Bojan Krivokapić i Stefan Buzurović.

Reditelj Marković istakao je uoči izvođenja da je predstava "posvećena svima koji su voleli, a to nisu umeli da pokažu, kao Hasanaga."

"Ako posle ove predstave mi sa scene i ljudi iz gledališta stanemo bar jedan milimetar, bar jedan korak bliže ljubavi, onda ona ima smisla", naveo je Marković.

Drama "Hasanaginica" premijerno je izvedena 2001. godine na Sceni "Peti sprat."

Video: Gordan Matić: Pucnji u Marseju su sudska drama bliska pozorištu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA