≫ 

Nova pozorišna scena u Kruševcu nosiće ime Marka Živića

- Nova scena je spoj dve stvari koje je Marko Živić najviše voleo - pozorišta i kafane - rekao je upravnik Nedić

  • 2
Marko Živić

Foto: ATA Images

Kruševačko pozorište dobija novu, Malu noćnu scenu, koja će nositi ime po prerano preminulom glumcu Marku Živiću (1972 - 2021), koji je rođen upravo u Kruševcu, saznaje Tanjug u kruševačkom teatru.

Novi prostor za izvođenje predstava biće u podrumskom delu gradskog teatra, za čiju je adaptaciju Ministarstvo kulture i informisanja izdvojilo milion dinara.

Kako je naveo upravnik Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić, da bi Mala noćna scena zaživela, potrebno je da se sredi i prilaz sceni, koji će biti sa Trga glumaca.

- Nova scena je spoj dve stvari koje je Marko Živić najviše voleo - pozorišta i kafane. Ovo je bio način da se odužimo izuzetnom čoveku, koji je svoje prve profesionalne korake načinio u našem pozorištu - rekao je upravnik Nedić.

Iako je veoma bio angažovan u pozorištima Beograda, kao što je matično BDP, ali i u filmovima i TV serijama, Živić se ipak vratio na scenu Kruševca, gde je u poslednjem periodu odigrao uloge u komadima - "Valjevska bolnica", "Čekajući Godoa", čak je i režirao predstavu "Minut".

Ulaz na novu noćnu scenu, sa Trga glumaca, biće posebno simboličan, jer su na ovom prostoru postavljene biste i slike velikih umetnika, rođenih u Kruševcu: Vlastimira Ðuze Stojiljkovića, Mihaila Bate Paskaljevića, Milana Puzića, Taška Načića, Radmile Savićević, Miodraga Petrovića Čkalje, Ljubinke Bobić, Dragoslava Vasiljevića Fige.

Podsetimo, glumac Marko Živić je izgubio bitku sa korona virusom 14. oktobra 2021. godine, a zaigrao je u Kruševačkom pozorištu sredinom devedesetih, u predstavama "Začarano magarence", "Protekcija", "Komšije su krive".

Prema rečima Nedića, Živić je bio veliki prijatelj, veliki glumac i veliki Kruševljanin, koji je u svakom intervjuu spominjao odakle je potekao, šta je Kruševac za njega uradio, koliko je želeo da to sve vrati.

Video: Tuga i suze na komemoraciji povodom smrti Marka Živića

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Anja

    17. januar 2022 | 17:07

    VOLJENI NIKAD NE UMIRU!!!KRUŠEVLJANI ZAHVALNI SVOM PREMINULOM SUGRAĐANINU!!!

  • Zvele

    17. januar 2022 | 23:53

    Svi velikani srpskog glumišta su iz našeg grada. LAZAREV GRAD. MARKO ĆE ŽIVETI VEČNO KOD NJEGOVIH ČARAPANA.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA