"Razmažena? Ok. Lepa? Zavisi od oka posmatrača": Tamara Aleksić o ulozi Dejzi u predstavi "Veliki Getsbi"

- Bogatašica da, ali glupa? Nisam sigurna. Mislim da cela njena nesreća dolazi iz toga što ona nije glupa - rekla je glumica

  • 0
Tamara Aleksić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Gošća nove epizode  serijala "Tanjug Reflektor" bila je glumica Tamara Aleksić, koja je govorila o ulogama u predstavi "Veliki Getsbi" i mini seriji "Čudne ljubavi".

Obnovljena predstava "Veliki Getsbi" se posle šest godina vraća 26. januara u "Madlenijanum" i kako ističe Aleksić "sa malo drugačijom ekipom, ali isto tako uzbudljiva".

Aleksić igra Dejzi koju mnogo voli jer oseća da je učinjena nepravda prema tome liku pošto je u svakoj filmskoj verziji dela Skota Ficdžeralda ili u pisanim analizama opisana kao "razmažena, lepa bogatašica koja je glupa".

- Razmažena? Ok. Lepa? Zavisi od oka posmatrača. Bogatašica da, ali glupa? Nisam sigurna. Mislim da cela njena nesreća dolazi iz toga što ona nije glupa - ocenila je Aleksić.

Prema njenim rečima, problem Getsbija, Dejzi i ostalih likova u drami je "što žive svoje ''imidže'', ne svoje suštine, što bi toliko voleli da promene svoju istoriju a plaše se da išta urade za svoju budućnost i stoje u pat poziciji".

Na konstataciju da joj leže uloge epohe kao što je Lenka Dunđerski u filmu "Santa Marija della Salute" , Aleksić se našalila: "Sad sam polužena poluepoha, sad mi je malo teže da igram savremene likove".

- Nema nikakve razlike, suštinski se ništa ne menja, koliko god to zvučalo nekome pesimišsno i optimistično. Neke moralne, socijalne norme ostaju. Čovek se ne menja svako ima svoje osnovne psihološke crte ovo su samo okolnosti - ocenila je glumica.

Aleksić je rekla da joj je Dunđerski bila užasno zanimljiva kao obrazovan osoba iz dobre kuće o kojoj se pričalo da je najvećom brzinom terala kočije u Novom Sadu.

- Već tad si imao ženu vozača. Postoji tu i neki bunt, prepoznaš taj neki mangupluk pa se povežeš - istakla je Aleksić.

Upitana da li nedostaju priče kakva je mini serija "Čudne ljubavi", Aleksić je da je greška produkcije, televizija, glumaca i producenata što podrazumevaju šta bi publika htela a koju niko konkretno ne pita nego joj se serviraju opcije.

- A kada bi zapravo pitali ljude mislim da je ova serija najbolji dokaz za to. Imate seriju do tri epizode koja se emitovala na Superstaru 1,2. i 3. januara pa u 16.00 na RTS-u 5,6. i 7. januara. I samo vreme je poprilično specifično - ocenila je glumica.

I pored toga, Aleksić primećuje da u životu nije dobila toliko komentara da su "Čudnih ljudi" "konačno nešto lepo", a i gledaoci su nastavili da pišu produkciji Fajerflaj i RTS-u sa svojim utiscima.

Prema njenom mišljenju, jezivo je što je umetnost svedena na serviranje trikova, a "Čudne ljubavi" su "nešto što nema te trikove, nema odsecanih glava, neko se skinuo...".

- Ovo je emocija. Mislim da je (glumac i reditelj Nikola) Kojo to maestralno spakovao i da to sadrži njegov senzibilitet i šarm. Da mi neko kaže da se nastavlja sutra: ''Tu sam radim za džabe, šta god vam treba!'' - rekla je Aleksić.

Komentarišući trenutnu televizijsku hiperprodukciju u Srbiji, Aleksić je podsetila na pravilo njenih starijih kolega da se uloge biraju zbog fantastične ekipe, finansija, inspirativnog lika kog treba da braniti i pouke i priče koja se želi podelitisa svetom.

- Tužno je što imaš vrlo retko makar dve da se poklope. Nego izaberš jednu ili nijednu. Privilegija je biti toliko razmažen da ti je veći CV odbijenih uloga nego prihvaćenih. Ali na kraju dana ako si već izabrao nešto što voliš da radiš onda je i tvoja odgovornost prema prema ljudima koji će to gledati - ocenila je glumica.

Aleksić je dodala da je prihvatanje učešća u nečemu što ne bi kao gledalac razumela "malo licemerno".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA