Koncert za kvintet i glumca "Druga strana filma" 19.maja u klubu Lisabon u mts Dvorani

Hitovi iz čuvenih filmova "Titanik", "Top gan", "Amakord", "Žaoka", "Ameli Pulen", "Groznica subotnje večeri", "Petparačke priče" u izvođenju magičnog kvinteta, dok glumac Aleksandar Lazić pripoveda duhovite priče

  • 0
mts Dvorana

Foto: Promo

Već nekoliko godina uspešno izvođenje koncerta za klavir i kvintet "Druga strana filma" biće održan ponovo u klubu Lisabon u mts Dvorani u četvrtak 19. maja u 20h. Naime, filmska muzika predstavlja centralnu tačku ovog nastupa. Kvintet izvodi čuvene hitove iz filmova: "Amarkord", "Žaoka", "Misija", "Džejms Bond", "Kum", "Top gan", "Petparačke priče", "Titanik", "Kabare", "Mačke iz visokog društva", "Flinstons", "Ameli Pulen", "Groznica subotnje večeri".

Na instrumentima muzičku magiju dočaravaju: Nina Ćosić-oboa, glas; Hemnalina Miresković-violina; Nataša Lišanin- violončelo; Srđan Lišanin-kontrabas; Jevrem Ćosić-gitara. Izvođači su renomirani muzičari Simfonijskog orkestra RTS i Beogradske filharmonije.

Glumac Aleksandar Lazić po tekstu Nine Ćosić pripoveda tople i duhovite priče. Na taj način film prikazuje iz drugog ugla. Ideja koncerta je da se prikaže važnost i veličina muzike koja je neophodna pokretnim slikama. Glumac postavlja pitanje svakom od nas. Kakvih se sve priča i sami sećamo dok slušamo filmsku muziku? Ostavlja publici temu za maštanje… kakva je i koja je njihova priča.

On nam priča o prvom trenutku kada je nemim, pokretnim slikama bio potreban neko da progovori umesto njih; o čoveku, beskućniku, koji gledajući film u bioskopu biva obuzet muzikom daleko više nego glumom, scenarijom ili režijom, muzika u njemu izaziva najdublja osećanja; o glumcu koji je snimio mnogo filmskih hitova i serija, ali je ipak ostao u senci njihove muzike...o usamljenoj ženi koja gledajući film u svom domu, zamišlja da je glavna junakinja; o uspavanom kontrabasu, koji uz pomoć muzike koju izvodi, otkriva svoj skriveni temperament...

Glumac, Aleksandar Lazić je jedan od značajnijih glumaca svoje generacije koji je ostvario velilki broj uloga na filmu, televiziji i pozorištu.

Nina Ćosić, kao pisac, za sobom ima objavljen roman i zbirku priča, kao i dramatizaciju predstave koja se izvodi u dečijem pozorištu "Pinokio".

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA