"Cela ova akcija znači buđenje empatije": Ceca Bojković o ideji za humanitarnu predstavu za pomoć deci rudara

Predstava "Brod plovi za decu rudara" će biti izvedena 3. juna u velikoj sali mts Dvorane (bivši Dom sindikata). Ulaznice su dostupne po ceni od 2000 rsd počevši od srede, 18. maja

  • 0

Glumica Svetlana Ceca Bojković najavila je humanitarnu predstavu "Brod plovi za decu rudara", koja je namenja deci stradalih rudara u rudniku "Soko" u Sokobanji.

Podsetimo, predstava će biti izvedena 3. juna u velikoj sali mts Dvorane (bivši Dom sindikata). Ulaznice su dostupne po ceni od 2000 rsd počevši od srede, 18. maja.

Ceca Bojković je navela da prikupili neki novac iz fonda solidarnosti, ali da će "kruna" biti upravo ta humanitarna predstava".

Glumica je objasnila kako je do te ideje došlo

- Pošto smo to uspeli iz tog sirotinjskog fonda solidarnosti da odvojimo tu sumu za porodice rudara, u stvari za njihovu decu. Tako da sam razgovarala sa svojim mužem, on kaže: "Dobro je to, ali treba da uradite nešto veliko, nešto prosto veće..." I onda sam ja počela da razmišljam i sastanem se sa Gocirom (Popović) i Tikom (Tihomirom Stanićem), Jelena (Stupljanin) je preko telefona bila... Tika kaže: "Hajde, ja mogu da se dogovorim sa ovom MTS dvoranom da nam oni daju salu, da mi tu krenemo." - rekla je Ceca Bojković za televiziju K1 i nastavila:

- I sada smo mi krenuli da pričamo kako bi to bilo. Naravno, znali smo da to treba da bude raznovrsan, zabavan program, ali naravno kvalitetan. I, naravno, Gorica koja ima najviše iskustva, jer njena se predstava zove "Brod zove za Beograd" i time se uvek ispraća stara godina i odigra se po četiri, pet predstava u "Ateljeu", ne može da se dođe do karte. Mesec dana unapred to je prodato. Ja kažem: "Zašto ne bi bilo "Brod plovi za decu rudara"?" Jer "Brod plovi" je prepoznato već u našem gradu i publika to zna, više puta dolaze da to gledaju. Ista je šema, samo je sadržaj drugačiji i svežiji - rekla je glumica.

Petru Božoviću uručen Dobričin prsten Foto: ATA Images

Ceca Bojković je navela da je empatija nije izčezla, nego je treba probuditi kod ljudi. Tačnije, treba ih podsetiti.

- Cela ova akcija znači buđenje empatije, u vremenu kada ona potpuno izčezava. A zapravo ona nije izčezla, treba ljude podsetitit na to. Jer svako kada učini nešto tako plemenito, dobro, da pomogne drugome, sam se oseća bolje. Prema tome, mislim da će i naši gledaoci, ljudi koji budu kupovali karte, sa tom motivacijom doći, jer to će zapravo biti pomoć i reč tim ljudima da nisu sami, da imaju na koga da se oslone - rekla je glumica.

Ceo snimak pogledajte na početku teksta.

Predstava "Brod plovi za decu rudara" je bazirana na kultnoj predstavi "Brod plovi za Beograd" koja je na repertoaru Ateljea 212 još od 1997.godine. Za ovo izvođenje, predstava će biti dopunjena kratkim scenama iz popularnih predstava, monologa, recitala poezije i muzičkim numerama. Posetioci će imati priliku da puna dva sata uživaju u popularnim pesmama i tekstovima čiji su autori Ivo Andrić, Ljubomir Simović, Radjard Kipling, Duško Radović i mnogi drugi.

Atelje 212 Foto: Arhiva Ateljea 212

Među glumcima koji su podržali ovaj humanitarni projekat su i Andrija Milošević, Nebojša Dugalić, Vojislav Brajović, Tanja Bošković, Srđan Timarov, Aleksandar Srećković Kubura, Sloboda Mićalović, Gordan Kičić, Katarina Žutić, Tamara Dragičević, Uroš Jakovljević, Dejan Dedić, Radivoje Bukvić, Dragana Mićalović, Ljilja Dragutinović, Aljoša Vučković, Milan Mihailović, Milena Živanović, Nenad Ćirić, Katarina Gojković, Jelena Gavrilović, Dušica Novaković, Ivan Mihailović i Sofija Juričan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA