Nagrada za najbolju predstavu "Balkan bordelo"

Žiri u sastavu Jocelyn Pook, Nataša Gvozdenović, Igor Burić dodelio je Nagrade Internacionalnog teatarskog Nišvil džez festivala

  • 0
Predstava "Balkan bordelo"

Foto: Ferdi Limani

Bilo je veoma pozitivno iskustvo pratiti program ovogodišnjeg Internacionalnog teatarskog Nišvil džez festivala. Osam izvedenih predstava bilo je raznovrsno i uzbudljivo za videti neke od izuzetno talentovanih umetničkih pojava.

Takođe, program je sadržao i snažna dela već etabliranih umetnika. Kvalitetu svega viđenog doprinela je i ambijentalna atmosfera festivala. Žiri je odlučio da nagradu za najbolju predstavu dodeli "Balkan bordelu" Jetona Neziraja, u režiji Blerte Neziraj (La MaMa Njujork u saradnji sa Atelje 212, Moj Balkan i Qendra multimedia).

Predstava

Foto: Ferdi Limani

Bazirana na Eshilovoj trilogiji "Orestija", dramaturgija predstave sadrži i savremenost aktuelnog trenutka u istoriji Evrope, pogotovo Balkana, na kojem su skorašnji ratovi ostavili ozbiljne posledice. "Balkan bordelo" predstavlja izuzetan rad umetnika koji su uspeli ne samo da ispričaju priču, nego da nas uvuku duboko u svet sukoba između roditelja i dece, muškaraca i žena, moćnih i običnih ljudi, Istoka i Zapada...

Predstava

Foto: Ferdi Limani

Svi pozorišni elementi predstave su veoma dobro izbalansirani i predvođeni briljantnim glumačkim kreacijama. Predstava "Balkan Bordelo" je koprodukcija pozorišta Atelje 212, Teatra La mama i teatra Cendra multimedija iz Prištine. Atelje 212 predstavom "Balkan Bordelo" nastavlja misiju povezivanja svetskih savremenih umetnika i pozorišta.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA