Višeminutne ovacije za "Magbet" u Budvi

U predstavi igraju: Anica Petrović, Nevena Nerandžić, Maja Stojanović, Jelena Simić, Dejan Đonović, Branislav Jerković, Arpad Mesaroš, Marko Marković, Milan Zarić, Sonja Isailović, Pongo Gabor, Ivana Pančić

  • 0
Predstava "Magbet" Foto: Dragana Udovičić

U okviru Festivala "Grad teatar" u Budvi, sinoć je premijerno, pred punim gledalištem odigrana predstava "Magbet", po delu Viljema Šekspira, u adaptaciji i režiji Nikite Milivojevića.

Premijera predstave „Magbet“ predstavlja centralni događaj festivala u Budvi. Publika je s nestrpljenjem čekala premijeru, a o utiscima govore višeminutne ovacije kojima je pozdravljena celokupna ekipa. "Magbet" je na repertoaru u Budvi i večeras 17.8, kao i 18. i 19.8.

Predstava je nastala u koprodukciji čak pet pozorišta, Beogradskog dramskog pozorišta, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Novosadskog pozorišta Újvidéki Színház, ITAKA Art centrom i Grad teatrom Budva.

U predstavi igraju: Anica Petrović, Nevena Nerandžić, Maja Stojanović, Jelena Simić, Dejan Đonović, Branislav Jerković, Arpad Mesaroš, Marko Marković, Milan Zarić, Sonja Isailović, Pongo Gabor, Ivana Pančić.

Scenografiju potpisuju Nikita Milivojević i Željko Piškorić, kostimograf je Jelena Stokuća, kompozitor Dimitris Kamaratos, a koreograf Amalija Benet.

"Magbet" će beogradsku premijeru imati 29.9. u Beogradskom dramskom pozorištu, a novosadsku u 21. 10. u Srpskom narodnom pozorištu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA