≫ 

Borka Tomović glumi u predstavi "Ubistvo u Orijent ekspresu": Glumica otkriva šta će sve publika moći da vidi

Cenjena glumica naglašava da dramatizacija romana Agate Kristi nije samo oslonjena na misteriju već je melodramska

  • 0
Predstava "Ubistvo u Orijent Ekspresu" premijerno 25. septembra na velikoj sceni pozorišta “Vuk Stefanović Karadžić” u Beogradu Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Borka Tomović, glumica pozorišta "Boško Buha" bila je gošća nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" gde je govorila o svojoj ulozi u predstavi "Ubistvo u Orijent ekspresu" u režiji Darijana Mihajlovića čija je premijera zakazana za 25. septembar u Ustanovi kulture Vuk Karadžić.

Tomović je naglasila da da će između ostalog publika u predstavi videti raskošne kostime koji će oživeti tridesete godine prošlog veka.

"Nema sumnje da je "Ubistvo u Orijent ekspresu " jedan od najznačajnijih romana Agate Kristi i da je to jedini roman za koji je ona dala prava da se napravi dramatizacija. Mi u beogradu igramo predstavu po dramatizaciji Kena Ludviga, pre nego što će se to desiti u Londonu. velika je čast ukazana pozorištu "Boško Buha"" kazala je Tomović.

Cenjena glumica naglašava da dramatizacija romana Agate Kristi nije samo oslonjena na misteriju već je melodramska.

"Igram guvernantu Meri Deberham koja kao i ostali protagonisti predstave ima jak razlog zašto se nalazi u "Orijen ekspresu. publiku pozivam da na licu mesta otkrije šta će se događati sa guvernantom Meri" kazala je Tomović.

Predstava Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Za nju nema dileme da je predstava "Ubistvo u Orijent ekspresu" zapravo misk žanrova.

"Triler, melodrama, komedija...sve to boji našu predstavu. Ko je gledao čuveni film on očekuje triler, ali naša predstava je sasvim nešto drugo. U pozorišnom jeziku je sve malo povišenije i svi su likovi na ivici. za glumce je mnogo dinamičnije za igru" kazala je Tomović i dodala da je veliko išcekivanje u ansamblu.

"Jedva čekamo premijeru" poručuje Tomović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA