≫ 

Završen 9. festival Dani Danila Lazovića u Priboju: Pobedu odnela studentkinja iz Splita

Pobednica je osvojila nagradu "Povelja Danilo Lazović" i novčani deo nagrade koju joj je uručio predsednik opštine Priboj Lazar Rvović

  • 0
dani danila lazovica priboj 2022 Foto: Aleksandar Kovačević

Po oceni stručnog žirija pobednica u govorenju poezije devetog festivala "Dani Danila Lazovića" je Luna Pilić iz Splita, studentkinja Akademija umetnosti iz Beograda, klasa profesorke Ive Milošević i asistenta Bojana Žirovića. Luna je govorila pesmu "Jubavi", Slobodanke Bobe Đuderije, poznate splitske pesnikinje. Pobednica je istakla da se prvi put takmiči na takmičenju ove vrste. Govoreći o pesmi koju je odabrala, Luna je želela da donese komad Splita i komad mora u Priboj.

Pobednica je osvojila nagradu „Povelja Danilo Lazović“ i novčani deo nagrade koju joj je uručio predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Ovogodišnji stručni žiri bio je u sastavu: prof.dr Radovan Кnežević prof.Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu , predsednik stručnog žirija, Miroslav Miki Radonjić, teatrolog i direktor Sterijinog pozorja, Elvira Aljukić, prvakinja drame Narodnog pozorišta u Tuzli, Isidora Minić, prvakinja Ateljea 212, Nebojša Dugalić, prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

dani danila lazovica priboj 2022 Foto: Aleksandar Kovačević

Predsednik žirija prof.dr Radovan Кnežević prof.Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu koji je od početka festivala u žiriju rekao je da festival iz godine u godinu raste i razvija se na najbolji način, kao i da samo interesovanje medije govori u prilog tome. „Na kulturnoj mapi Srbije, ovo je najmlađi, ali najkvalitetniji festival koji jedini neguje kulturu u svakom pogledu. Tokom nekoliko dana, ovde gostuju poznati glumci, muzičari, ovde se čuje ozbiljna muzika. Danma traje kvalitetan program, a no što je najlepše svi programi izuzetno su posećeni.“

Od ove godine ustanovljena je Specijalna nagrada "Smart produkcije" koju čini plaketa i angažman pobednika u projektu pomenute produkcije (uloga u seriji). Žiri u sastavu Svetlana Drinjaković producentkinja, filmska i televizijska rediteljska, vlasnica i direktorka „Smart medija produkcije“ i art direktor istoimene produkcije Dukan Radenković, doneli su odluku da studentkinja Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Zvečanu, Nevena Nedeljković, bude prva dobitnica nagrade.

Nevena Nedeljković je istakla da je ovo jedan o najlepših festivala na kome je bila, kao i da je prezadovoljna što je bila takmičar, a posebno je istakla da je upoznala divne ljude.

Petločni žiri koji su činili prošlogodišnji takmičari festivala, doneo je odluku da Danka Milovanović, pobedi na „Internet konkursu u goverenju poezije“.Danka je osvojila novčani deo nagrada i predstavila se publici na završnoj večeri festivala.

Takmičarskoj večeri prethodio je nastup gradskog tamburaškog orkestra iz Pljevalja i vokalne grupe "Lirike". Muzička gošća završne večeri festivala bila je glumica Dragana Mićalović koja je nastupala uz pratnju Pavla Joksimovića, dok je gost glumac bio Nebojša Dugalić, koji je bio i član stručnog žirija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA