• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tajland od juna ove godine uvodi naknadu za turiste u iznosu nešto većem od 8 evra

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na dan 24. januara ove godine je predlog za naplatu nadknade ponovo podnet Nacionalnom komitetu za turističku politiku

  • 0
Zaliv Maja, Tajland, Maya bay Foto: Pixabay/mikecleggphoto

Nekoliko puta je Tajland u toku prethodne godine odlagao uvođenje naknade za turiste. Sada je u planu da to bude učinjeno od juna meseca.

Između avgusta i septembra prošle godine trebalo je da stupi na snagu obaveza plaćanja naknade za turiste BHT300 (R157). Ipak, njeno uvođenje je odloženo, sa ciljem pružanja mogućnosti turističkoj industriji da se oporavi, navodi „The Thaiger“, prenosi „Travelnews“.

Na dan 24. januara ove godine predlog za naplatu nadknade ponovo je podnet Nacionalnom komitetu za turističku politiku. Kako prenosi pomenuti portal, navodi „The Bangkok Post“, u slučaju da predlog bude prihvaćen, već u februaru će biti podnet na odobrenje kabinetu.

Posle svega toga, naplata takse će početi u roku od 90 dana od dana objavljivanja u Kraljevskom listu, a Ministarstvo turizma i sporta se nada da će to biti od 1. juna.

Trebalo bi da od tada počne naplata takse u odnosu od 300 bahta, što je nešto više od osam evra.

Zaliv Maja, Tajland Foto: Pixabay/engin_akyurt

Od plaćanja ove takse će biti oslobođeni putnici koji imaju odgovarajuće granične propusnice, zatim turisti koji tokom krstarenja posećuju Tajland i oni koji ga posećuju u okviru jednodnevnih izleta, bez noćenja.

Svi koji imaju radnu dozvolu biće u obavezi da plate ovu taksu po dolasku u zemlju, s tim da će kasnije imati pravo da zatraže povraćaj novca. Razlog za to je nemogućnost sistema da razlikuje pasoš osobe koja poseduje radnu dozvolu i pasoš osobe koja Tajland posećuje turistički.

Zaliv Maja, Tajland Foto: Tanjug/AP

Predviđeno je da se sredstva od naplate taksi koriste za razvoj turizma, te za poboljšanje bezbednosti i osiguranja stranih posetilaca.

Video: Beba upala u bunar dubok 15 metara, izvučena posle 18 sati

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja