• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najpopularnija međunarodna destinacija je prestonica Ujedinjenog Kraljevstva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odmah nakon britanske prestonice, na listi je i jedno od najpoznatijih letovališta u Meksiku - Kankun

  • 0
London, Velika Britanija, Ujedinjeno Kraljevstvo Foto: Pixabay/12019

Čini se da će američki državljani ovo leto najpre provesti u prestonici Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske. Tako pokazuju podaci američke avio-kompanije „Delta Air Lines“.

Analizom podataka u periodu od novembra prošle do marta ove godine, a za putovanja od juna do avgusta, utvrđeno je da putnici najpre traže London više od bilo koje druge destinacije, ističe „Travelandleisure“.

Odmah nakon britanske prestonice, na listi je i jedno od najpoznatijih letovališta u Meksiku - Kankun. Zatim slede evropski gradovi Pariz i Rim, a za njima i Tokio.

U prvi deset najtraženijih destinacija na svetu našli su se i: Amsterdam, Montego Bej na Jamajci, Atina, Los Kabos u Meksiku i letovalište Dominikanske Republike, Punta Kana.

london Foto: Shutterstock

U toku prethodnog meseca je pomenuta američka kompanija zvanično objavila da je već 75 procenata međunarodnih letova rezervisano. Stoga su izneta očekivanja da će prodaja avio-karata za svetske destinacije „dostići maksimum u poslednjih pet godina“. Kao razlozi za to navodi se kombinacija više faktora, i to kako velike potražnje i manje ponude tako isto i visokih troškova goriva.

Paris, Pariz, reka, proleće, grad ljubavi Foto: Shutterstock

Ipak, iako su cene avio-karata više, to nije sprečilo putnike da izvrše rezervacije. Nedavno je i "Tripadvisor" izvršio anketu, čiji podaci pokazuju da 82 procenata ispitanika ima u planu da u naredna tri meseca ide na putovanje. A čak je 60 procenata učesnika te studije navelo da će potrošiti više novca u odnosu na prošlo leto.

Rim, ljubav, zajedničko putovanje, par na putovanju, Italija Foto: Shutterstock

A da bi mogli da uštede tokom putovanja, putnicima se predočava mogućnost da dobro razmotre datume.

Kako je istakla Alis Džong, viši analitičar za istraživanje i uvide u medijima na "Tripadvisor-u", primera radi, u periodu od 19. do 25. juna ove godine cene hotela u francuskoj prestonici su najniže, dok je u periodu između 28. avgusta i 3. septembra London izuzetno pristupačan.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Posetili smo manifestaciju "Vitezovi i legende" u Smederevu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja