• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bogat program na Kalemegdanu: Manifestacija "Otvorene kapije tvrđave"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Festival će biti otvoren do nedelje

  • 0
7 Tvrđava na Dunavu Foto: Shutterstock

Na više lokacija na Kalemegdanu sinoć je otvorena manifestacija "Otvorene kapije tvrđave", a Nataša Tomić iz JP "Beogradska tvrđava" kaže da je pripremljen bogat program koji će podsticati razvoj sportskog duha i zdravih stilova života, promovisati kulturu i umetnost.

- Biće realizovan na više lokacija na Kalemegdanu. Vežbe za decu i seniore, sportske i likovne radionice za decu, književne večeri od kojih će jednu uveličati Pero i Miloš Zubac, koncert Leontine i hora Čarolije, humanitarni koncert Odjeci Beogradskog Šopen festa, samo su neki od sadržaja koji će obeležiti manifestaciju - rekla je ona za Tanjug.

Festival će biti otvoren do nedelje, a kako Tomićeva kaže biće zatvoren koncertom Odjeci Beogradskog Šopen Festa u 18 sati na platou kod spomenika "Pobednik" koji je humanitarnog karaktera, a dobrovoljni prilog publike namenjen je za lečenje Ivane Matijević, osnivačice i umetničke direktorke "Beogradskog Šopen festa".

- Tokom trajanja mainfestacije u toku će biti online foto konkurs "Pas Kališa 2023", na kome mogu da učestvuju svi preko društvenih mreža sa slikom svog ljubimca na Tvrđavi. Proglašenje "Pas Kališa 2023" će biti u nedelju u 17 časova na gornjem gradu Kalemegdana - rekla je Tomić.

(Ona.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela - Gambori kraj Radaljskog jezera

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja