≫ 

Raj na Bahamima: Dizni gradi ekskluzivan rizort na privatnom ostrvu za koje mnogi nisu čuli

Kompanija "Dizni" gradi letovalište na privatnom ostrvu na Bahamima za koje kažu da je pravo parče raja

  • 1
Dizni rizort

Promo / Disney Cruise Line

"Disney Cruise Line", jedna od najboljih kompanija u oblasti putovanja kruzerima, najavila je gradnju novog turističkog rizorta na privatnom ostrvu Eljutera na Bahamima.

Čaroban kompleks pod nazivom Lajthaus Pojnt (Lighthouse Point), zauzimaće površinu od 3. 039 189 kvadratnih metara, a očekuje se da ovaj rizort bude otvoren krajem 2022. ili početkom 2023. godine.

Disney Cruise Line

Foto: Promo / Disney Cruise Line

Prvo predstavljanje ovog projekta, koji mnogi nazivaju nestvarnim, prikazuje apartmane u stilu bungalova koji su okruženi zelenim palmama, stazama za istraživanje prirode i dugim belim peščanim plažama.

Takođe, na ovoj lokaciji će se nalaziti brojni restorani, mesta za zabavu i  „avanturistički kamp“ sa stazama koje vode do divljih lepota na ostrvu, a dugo pristanište će omogućiti pristajanje Diznijevih brodova za krstarenje,

Prema podacima objavljenim na zvaničnom internet sajtu ovaj kompleks je inspirisan prirodnim okruženjem i predstavljaće energiju i kulturu Bahama, a plan je da se zaposli lokalno stanovništvo.

Disney Cruise Line

Foto: Promo / Disney Cruise Line

- Bahami nude fascinantnu multikulturnu tradiciju koja se ogleda u specifičnoj hrani, muzici i plesu. Eljutera zapravo predstavlja dom mnogih umetnika i srećni smo što ćemo sarađivati sa slikarima, skulpturima, muzičarima, tkalcima i drugim kreativcima, kako bi kreirali jedinstveno iskustvo čiji koreni se zasnivaju na kulturi Bahama usklađenoj sa Diznijevom magijom - kazao je Džo Rod iz "Dizni" kompanije.

Očekivana cena otvaranja ovog letovališta, odnosno samog zemljišta i gradnje iznosi između 250 i 400 miliona dolara. Kada bude bilo završeno, Lajthaus Pojnt će biti drugi Diznijev rizort na ostrvu. Prvi, Kastavej Kej (Castaway Cay) otvoren je 1998. godine, a zanimljivo je da je na ovoj lokaciji snimljen film "Pirati sa Kariba".

Kako vam se sviđa ovaj projekat? Da li biste voleli da ga posetite?

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA