≫ 

Stjuard otkriva skriveni deo aviona: Verovatno ste ga videli, a ne znate da on spasava mnoge živote

Mnogi ne znaju za ovaj skriveni deo aviona

  • 3
Skrivena vrata

Printskrin Facebook / virginaustralia

Bler, stjuard zaposlen u austalijskoj avio-kompaniji "Virdžin Australija", otkrio je putnicima da se u avionu nalaze jedna skrivena vrata koja omogućavaju spasavanje osoblja ukoliko dođe do vanredne situacije na letu. Verovatno ste ih već više puta primetili u avionima, iako niste znali čemu ona služe.

U videu koji je objavljen na Instagram nalogu kompanije, stjuard objašnjava gde se tačno ovaj skriveni deo u avionu nalazi, kao i kako vrata zapravo funkcionišu.

- Kod većine letelica nalaze se vrata za slučaj nužde tako da ukoliko dođe do nekog vanrednog događaja ovde se nalazi naš sigrnosni izlaz - kazao je zaposleni u kompaniji "Virdžin Australija", a potom pokazao da su vrata smeštena u delu aviona u kome se kabinsko osoblje odmara tokom dugih letova.

U videu je stjuard podigao krevet na sprat i otkrio skriveni srednji deo koji se nakon što se posteljina ukloni, može otvoriti. Dovoljno je samo da neko od zaposlenih pritisne dugme postavljeno na panelu i krevet će saviti. Kada se povuče unazad pojavljuje se se mali otvor koje osoblje vodi pravo u kabinu ekonomske klase, iz koje posada može da pobegne.

Dakle, ako ste se ikada pitali zašto se u ekonomskoj kabini nalazi iznad vaše glave ormar bez kvake, ovo je razlog.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA