≫ 

Tamo nema korone: Na leto počinje svemirski turizam, a rezervacija karte košta 1.000 dolara

Na hiljade zainteresovanih svemirskih putnika napravilo je online rezervacije, a kako bi osigurali svoje mesto u svemirskoj letelici treba da uplate depozit za kartu, čija cena još uvek nije objavljena

  • 0
Virgin svemirska letelica Foto: Printscreen Youtube.com /Virgin Galactic

Kompanija ser Ričarda Bransona planira ovog leta da otvori svoju svemirsku turističku ponudu, a kako se vreme lansiranja ove usluge brzo približava, interesovanje javnosti za mesto u svemirskoj letelici počelo je sve više da raste.

Karte za prvi komercijalni svemirski let su rasprodate, a iako zvanična prodaja nove serije karata nije još počela, broj online rezervacija je udvostručen od semptebra 2019. godine. Do sada je kompanija ostvarila preko 600 fiksnih rezervacija, a na listi čekanja je blizu 8.000 potencijalnih putnika, navodi Lonely planet.

Tokom priprema za prodaju nove serije karata, kompanija „Virgin Galactic“ pokrenula je novi program koji daje mogućnost zainteresovanim putnicima da uplate refundirajući depozit od 1.000 dolara kako bi, kada se nova mesta u letelici oslobode, bili prvi na redu.

Detalji puput cene i datuma početka prodaje nove serije karata za svemirski let još uvek  nisu poznati.

Poslednja cena karte je bila 250.000 dolara, a očekuje se da će doći do poskupljenja jer, kako navodi  izvršni direktor kompanije „Virgin Galactic“, veruju da su karte bile ispod cene, dodajući da će je u nekom trenutku sniziti, kako bi putovanje u svemir bilo pristupačno većem broju zainteresovanih svemirskih avanturista.

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(T.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA