≫ 

Šta treba da uradite pre nego što bukirate naredno putovanje u periodu širenja korona virusa

Ukoliko ste već rezervisali svoje putovanje u narednom periodu treba da znate nekoliko važnih stvari

  • 0
Italija se bori sa širenjem prve velike epidemije korona virusa usled porasti infekcija u Evropi. To je uzrokovalo otkazivanje popularnog venecijanskog karnevala, prekid fudbalskih igara u višoj ligi u pogođenom području i zatvaranja bioskopa, uključujući i legendarnu milansku La Scalu. Foto: Tanjug/AP

Budući da se svetom nezaustavljivo širi korna virus, a jutors je i prvi slučaj zabeležen u Srbiji, svi putnici koji u narednom periodu kreću na put treba sebi da obezbede putno osiguranje.

Broj izdatih putnih osiguranja širom sveta porastao je za 277 odsto, otkako je počelo širenje novog korona virusa.

Ovaj neverovatan rast prodatih osiguranja desio se u poslednjih sedam dana otkako se virus proširio na mnoge zemlje sveta.

Države koje su najviše zahvaćene potencijalno smrtonosnim virusom su Italija, Japan, Amerika, Nemačka, Francuska, Tajland, Španija i Kanada.

Šta je najvažnije da tražite ako u predstojaćem periodu kupujete zdravstveno osiguranje?

Za države za koje se savetuje da se ne posećuju u narednom periodu verovatno nećete ni moći da izvadite putno osiguranje, a ovo se odnosi na Kinu, Italiju i neke delove Južne Koreje.

Avion, putovanje Image by Orna Wachman from Pixabay

Kako da znate da će vas osiguranje pokriti i pre nego što ga kupite?

Neke polise mogu da imaju odredbu u kojoj piše da ne pokrivaju lečenje protiv korona virusa i to je nešto što morate da proverite pre rezervacije osiguranja.

Putna osiguranja, generalno, pokrivaju potencijalno visoke medicinske troškove u momentima bolesti.

Dok u svetu postoje posebna osiguranja koja su mnogo fleksibilnija, sigurnija, ali i do 40 odsto skuplja od običnih putnih osiguranja, najbolje je da se oko pojedinosti konsultujete sa aviokompanijom ili turističkom agencijom oko detalja šta vaše osiguranje zaista pokriva.

Ako ste bukirali putovanje i niste sigurni da li ćete na put ići, zatražite od hotela, aviokompanije ili agenta turističke agencije da vam napismeno potvrdi da li možete da pomerite bukirani smeštaj u zavisnosti od toga koje razmere će virus dobiti u narednom periodu.

Opšti savet je da u narednom periodu na put ne krećete bez putnog osiguranja, a oko detalja i pojedinosti razgovarajte sa agencijom u kojoj uzimate polisu.

Video: Puste ulice, ljudi sa maskama: Koronavirus stigao u Italiju

 

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA