Mladi organizuju žurke uprkos pandemiji korona virusa: Zbog ovakvih prizora ceo svet hvata jeza

Mladi se oglušuju o apele stručnjaka

  • 3
Žurka na kruzeru Printskrin Instagram / sts_travel

Iako vlasti širom sveta izdaju zabrane velikih skupova zbog sve većeg širenja korona virusa, mladi su se odlučili na krstarenje u tirkiznim vodama Bahama.

Snimak koji je objavio STS Travel, britanska agencija koja organizuje putovanje za studente, prikazuje masu ljudi koji se zabavljaju, plešu i piju na kruzeru, u blizini glavnog grada Nasau.

- Naše poslednje krstarenje Blackbeard kruzerom je bilo juče. Vodili smo računa o bezbednosti naših putnika - pisalo je pored objave.

Džejk Džejkobsen, potpredsednik kompanije STS Travel, otkrio je da je smanjio kapacitet putnika za pola, tako da je plovilo oko 250 ljudi.

Džejkobsen je kazao za Biznis Insajder da je u njegovoj turističkoj ageniji Student Travel Services samo 20 odsto kupaca otkazalo aranžmane usred pandemije.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Student Travel Services (@sts_travel) on

Oni nisu jedini koji ignorišu savete Centra za kontrolu i prevenciju bolesti i Svetske zdravstvene organizacije, koji napominju da je važno držati se mere socijalnog distanciranja.

Kako piše Njujork post, mnogi mladi trenutno borave u Majami bez obzira na pandemiju i oglušuju se o apele stručnjaka.

- Ako treba da dobijem koronu, neka je dobijem. Neću dozvoliti da me to spreči da se zabavljam - kazao je turista Brejdi Slader za Rojters.

Iako je ova situacija šokirala javnost, podsećamo da se sa sličnim problemima suočila Irska prošle nedelje.

Portal Waterford Live piše da su mladi studenti organizovali tzv. "covid/virus žurke"  u gradovima Kork, Galvej, Dablin, Voterford i Limerik. Očekivano, oni su se napijali ne mareći na pandemiju, kao i mogućnost da mogu da se zaraze i tako prenesu virus svojim mama, tatama, bakama i dekama.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA