Kako izgleda putovati avionom tokom pandemije: "Napetost se pojačavala kada bi se neko nakašljao"

Dugo putovanje kući...

  • 0
Avion

Foto: Pixabay

Jedna Australijanka koja je boravila u Londonu opisala je kako je izgledao odlazak kući tokom pandemije korona virusa, prenosi News.co.au.

Devojka iz Australije ispričala je za portal News.co.au kako je izgledalo njeno putovanje kući iz Londona u kojem živi već dve goidne.

Pored muke da pokuša da premesti let jer su svi letovi već bili rasprodati i enormno skuplji nego inače kupila je karti za Australiju preko Singapura i za pet dana spakovala ceo život u Londonu i pozdravila se sa svim prijateljima preko konferencijskog poziva.

Na dan polaska stigla joj je SMS poruka u kojoj su je izvestili da let mora da se otkaže, ali nakon tri sata provedenih na telefonu preusmerili su je na let koji je išao preko Darvina, a potom za Sidnej pa je London napustila u 22h časa iste večeri.

- Na aerodrom sam stigla 4 sata ranije, nisam želela da rizikujem. Ispred šaltera stajali su redovi piutnika koji su čekali prijavu. Mnogi letovi su bili otkazani. Moj avion i avion za Južnu Afriku bili su jedina dva leta koja su te večeri krenuli sa aerodroma Hitrou – priča ona i dodaje kako je jedan od najprometnijih aerodroma na svetu ipak bio sablasno prazan.

- Svi saloni su bili zatvoreni, a ako ste želeli nešto da pojedete morali ste da ponesete sa sobom unapred. Putnici su bili u različitim odelima, dok su jedni nosili maske, zaštitne naočare i rukavice drugi su se izgledali sasvim uobičajno – priseća se ona. Let je bio krcat, uz mešavinu iscrpljenosti i pojačanih emocija, ali opet opuštenije nego što sam očekivala. Ja sam bila jedina osoba koja je nosila masku na sedištima oko sebe, i jedina koja je prebrisala sve površine oko svog mesta – kaže ona i dodaje da su za transfer iz Darvin rekli da če biti vrlo brz.

Sidnejska opera

Foto: Wikimedia.org / Solvarsity

Ipak karantin u Darvinu trajao je duže nego što se očekivalo pa su ljudi postali nervozni.

Konačno putnici su se ukrcali na avion za Sidnej. Tamo su svi nosili maske i let je bio prilično sumoran.

- Tražili su od putnika koji se ne osećaju dobro da se jave posadi. Svaki put kada bi se neko nakašljao ili kinuo drugi su postajali napeti- priča ona.

Nakon sletanja svim putnicima je merena temperatura i svi smo potpisali obrazac kojim se obavezujemo na 14 dana izolacije.

- Bilo je ovo dugo putovanje kući.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA