≫ 

Avio-industrija ne prašta korona virus: Karte za ekonomsku klasu se prodaju po ceni za biznis

Ovo su samo neke od posledica pandemije korona virusa po ekonomiju

  • 9
Putnik

Foto: Pixabay

Ekonomske karte za letove određenih avio-kompanija u Kini prodaju se po ceni karata za biznis klasu uprkos krizi koja pogađa turizam zbog pandemije korona virusa.

Naime, cene su skočile zbog očajničkih pokušaja kineskih avio-kompanija da nadoknade novac koji su izgubile tokom epidemije korona virusa koja je u ovoj zemlji trajala od decembra.

Većina avio-kompanija smanjila je broj letova, pa je i to jedan od razloga zašto su karte skuplje, pa je karta za let od Amerike do Kine koštala čak 4.000 evra.

U međuvremenu, Kina je uspela da poravna krivu, te zabeležila samo 55 novih slučajeva.

avion bele boje

foto: pixabay.com

Kako se situacija u Kini stabilizovala, a pogoršala u svetu, prosečna cena karata za letove iz Italije, Španije, Švedske, SAD i Irana porasla je za oko 150 odsto, navodi Trip.com, najveći sajt za prodaju karata.

Inače, Kina je najavila da će zatvoriti svoje granice od 28. marta i suspendovati ulazak za strane državljane, uključujući i one sa postojećim vizama. Jedini izuzeci biće diplomatske, uslužne i druge posebne vize. Samo onima sa vizom izdatom 27. marta ili kasnije biće dozvoljen ulazak u Kinu.

Video: Nikada niste videli ovakav beogradski aerodrom... Nema žive duše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krstaš

    29. mart 2020 | 16:54

    Jedino naša država ove sa raznih krajeva sveta vozi za džabe.Treba im to debelo naplatiti.Iz Evrope 5000 eura a van Evrope 10000-15000 u zavisnosti od destinacije.Ko nema para hipoteku na stan kuću i sl.

  • He

    29. mart 2020 | 16:10

    E za to ce probadnete i treba

  • Ccc

    29. mart 2020 | 19:46

    Zabraniti im rad odmah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA