Turistička agencija ohrabruje studente da putuju uprkos pandemiji korona virusa

Jedna turistička agencija iz SAD optužena je da ohrabruje studente da putuju tokom proleća uprkos globalnoj pandemiji

  • 1
aerodrom, putovanje, turista, turizam, putnik Foto: Pixabay

JusCollege koja organizuje all inclusive grupne ture za studente poslala je svojim klijentima mejl u kojem im tvrde da su njihove destinacije najsigurnije za posetu u ovom trenutku, prenosi Independent.

- Nadamo se da ste do sada već izabrali vašu destinaciju za prolećni odmor, već nam se vratila tura od 5 hiljada putnika i sve je prošlo bez ikakvih problema – pisalo je u njihovom mejlu.

Ova poruka stigla je i na andrese nekih od 44 studenta sa Univerziteta Teksas koji su dobili korona virus na putu za Kabo San Lukas sredinom marta putujući baš sa ovom agencijom.

Iz agenciju su dali obrazloženje:

- Veoma ozbiljno shvatamo sigurnost naših putnika i sarađujemo sa organima javnog zdravstva da pružimo pomoć tamo gde možemo. JusCollege uvek poštuje vladine propise i smernice državnog odeljenja prilikom davanja preporuka o putovanjima.

A o situaciji u kojoj su im se tokom marta razboleli studenti tokom putovanja u Meksiko kažu:

- Bila je to situacija bez presedana i brzo se razvijala, a naša komunikacija sa klijentima ažurirala se u skladu sa promenljivim smernicama američke vlade. Naše misli su sa studentima koji su bolesni i zdravstvenim radnicima i službenicima javnog zdravljs koji rade na ublažavanju uticaja COVID-19.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA