≫ 

Mladi surfuju na talasima uprkos pandemiji korona virusa: Zbog ovakvih prizora ceo svet hvata jeza

Sada nikako nije vreme za plažu

  • 0
Surfovanje Foto: Pixabay / ilustracija

Uprkos apelima stručnjaka da tokom pandemije svi „borave kod kuće“ kako bi se zaštitili od korona virusa, mladi surferi su se okupili na plažama u Rio de Žaneiru kako bi uhvatili talase, prenosi Njujork Post.

Zbog toga će mnogi ljubitelji sporta na vodi morati zakonski da odgovaraju, a jedan od njih jeste Gulerme Faria (22) koji je surfovao na plaži Kopakabana kada ga je policajac uz zvižduk pištaljke izvukao iz vode. Ubrzo je priveden u stanicu.

- Nažalost, surfovanje je sada zločin. Nadam se da neću dobiti krivičnu prijavu za ovu glupost - kazao je on.

Nekoliko sati kasnije, čak i uz pretnju novčane kazne, Gulerme je zajedno sa drugarima nastavio da surfuje.

Ali mladi surfer nije jedini koji se oglušio na apele stručnjake. I hiljade drugih meštana Rija, koji uživaju u sportu na otvorenom nastavili su da se bave džogiranjem, biciklizmom, šetnjom...

Šetalište na gradskoj obali je prepuno ljudi koji džogiraju, dok se grupe biciklista voze gradskim putevima koji sežu u planinu, prenosi Njujork Post.

Važno je napomentui da su gradski i državni zvaničnici još 17. marta pozvali građane da ostanu kod kuće, zatvarajući plaže i gradske parkove dok se pandemija korona virusa ne smiri.

Inače, ovo nije prvi put da surferi prave problem.

Prošle nedelje se pojavio snimak na društvenim mrežama koji prikazuje kako policajac ispaljuje metak u pravcu 28-godišnjeg studenta prava Rafaela Vilavićencija dok on izlazi iz vode. Međutim, do sada nije utvrđena autentičnost video zapisa.

Povodom ovog navodnog događaja oglasio se šef policije iz Kostarike koji je saopštio da je otvorio istragu o incidentu.

- Iako je tačno da surferi nisu izvršavali naredbe, to ne znači da bi policajac trebalo da deluje na taj način - rekao je advokat Rafael Brenes koji radi na ovom slučaju.

Argentinski mediji su pisali da je nedavno u zemlju ušao surfer iz Brazila, te da je na na krovu svog automobila nosio dasku za surfovanje. Kasnije je muškarac prekršio obavezni karantin, javila je policija.

Video: Pucanje po šavovima: Lekar davi devojku jer nije držala distancu, nasrće na njene drugarice

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA