≫ 

Južna Koreja besna na turistkinje: Pozitivne su na korona virus, a doputovale su na ostrvo!

Studentkinja je ignorisala simptome korona virusa i zajedno sa majkom oputovala na ostrvo Jeju

  • 0
Jeju ostrvo Foto: Pixabay

Za razliku od ljudi koji putuju na određene destinacije zbog neodloživih poslova, za koje obično imaju posebna ovlašćenja, "pojedini turisti“ napuštaju svoje domove iz čiste zabave. Tokom pandemije korona virusa, to je krajnje neodgovorno.

Zato je pokrajinska vlada ostrva Jeju (Džedžu) u Južnoj Koreji tužila majku i ćerku koje su prošlog meseca doputovale u popularno odmaralište, uprkos činjenici da je mlada studentkinja imala simptome korona virusa, prenosi Si-En-En.

U pitanju su majka, stara 52-godine i njena 19-godišnja ćerka, koja se nedavno vratila u rodnu Južnu Koreju sa studija u Bostonu.

Majka i ćerka su stigle 20. marta na Jeju uprkos činjenici da je studentkinja dobila savet da narednih pet dana provede u  karantinu, navodi se u saopštenju za javnost iz pokrajinske vlade.

Dan nakon dolaska na ostrvo, devojka je počela da pokazuje simptome Covid-19, a ubrzo su i majki i ćerki urađeni testovi na korona virus koji su pokazali pozitivan rezultat.

Jeju ostrvo Foto: Pixabay

Provincija Jeju podnela je tužbu protiv protiv majke i ćerke tražeći odštetu u iznosu od 107 hiljada američkih dolara. Tužioci uključuju i dvoje stanovnika Jejua koji su morali u karantin od kada su komunicirali sa ženama i dve firme na ostrvu koje su bile prisiljene da se zatvore.

Ostrvo Jeju se nalazi na samo 130 kilometara južno od Korejskog poluostrva i predstavlja najmanju provinciju u Južnoj Koreji. Ono je najveće ostrvo koje se nalazi na ovom poluostrvu.

Video: Uđeš u telefonsku govornicu i testiraš se: Južna Koreja smislila keativan način da suzbije zarazu

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA