≫ 

Darija Kisić Tepavčević otkriva da li bi ovog leta trebalo da planiramo letovanje

Prema njenom ličnom mišljenju, ovog leta je bolje da istražujemo prirodne lepote Srbije

  • 16

Prof. dr Darija Kisić Tepavčević je na današnjoj konferenciji za medije odgovorila je na pitanje da li bi trebalo da planiramo ovogodišnje letovanje.

- Pričali smo o tome više puta. Doći postepeno do otvaranja granica, jer pitanje pandemije nije samo zdravstveno pitanje, kada prođe ovaj prvi talas. Svi su tu aspekti otvoreni i moraju da se razmatraju iz više uglova. Kada se otvore granice niko nikome ne može da zabrani negde da putuje ili da ode. Stvar je vaše individualne procene, šta i kako, u kom momentu - ističe dr Darija, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Darija se osvrnula i na druge zemlje...

- Moram da napomenem da sada svako u svojim granicama radi ono što misli da je najbolje za populacije, kako da zaustavi širenje virusa u svojoj populaciji. Mi ne znamo kako to rade druge zemlje, i kakva je epidemiološka situacija u tim državama. Svako otvaranje granica, ulazak građana, odlazak naših građana u druge zemlje je nešto što ne možemo u potpunosti da predvidimo- dodala je Darija.

Prema mišljenju dr Darije Kisić Tepavčević, ovog leta je bolje da istražujemo prirodne lepote Srbije.

- To će na kraju biti individualna odluka svakog od nas, ali možda je ova godina jedinstvena prilika da  bolje upoznamo našu zemlju koja takođe ima fenomenalne mogućnosti za turizam - zaključila je dr Darija Kisić Tepačević.

Video: Krizni štab doneo odluku: Evo šta će sve raditi od ponedeljka 27. aprila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    24. april 2020 | 16:51

    Ma sta tebe zanima ko ce gde pa ti preporucujes

  • Mirijevo

    24. april 2020 | 17:18

    Gospodjo vi vledajte vasa posla i nema sta vi da preporucujete i lobirate za domaci turizam. Neka svako ide gde mu je volja. Ovde su neki od nas sve obisli i nemamo sta da gledamo vec zelimo da idemo na more i kupamo se.

  • Aca

    24. april 2020 | 17:30

    Ko su oni da se pitaju o bilo cemu? Posebno ko su oni da odlucuju o slobodnom vremenu ili planovima u vezi godisnjeg odmora? Ovde se neko ulfimovao ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA