≫ 

Direktor Jute otkrio šta će biti sa ljudima koji su uplatili hotelske aranžmane za leto 2020.

Siguran je da neće biti problem da se agencija i putnik dogovore

  • 5
Аleksandar Seničić, more Foto: Medija centar Beograd, Pixabay

Aleksandar Seničić, direktor Jute gostovao je na B92 u emisiji Osvrt gde je govorio o tome kako bi mogla da izgleda naredna sezona i šta će biti sa letovanjima koje su ljudi već uplatili.

On je otkrio da je juče bio sastanak EU, odnosno svih ministara turizma na kojem ništa zvanično nije dogovoreno.

To je posebno problem za Grčku koja je zavisna od turizma i daje sve od sebe da sezona ne propadne, iako će veliki izazov predstavljati veliki hoteli koji će moći da posluju sa samo 50 odsto kapaciteta, u skladu sa novim protokolima.

- U tom slučaju postoji mogućnost da ostanu zatvoreni. Tako im jednostavnije jer su manji troškovi. Veći troškovi, a manje zauzetih kreveta. Imaju li takvi hoteli interes da uopšte ostanu otvoreni? – upitao se Seničić.

Na pitanje šta će biti sa ljudima iz Srbije koji su već uplatili hotelske aranžmane za leto, većinom za Grčku, Seničić odgovara da će putnici sami odlučiti u skladu sa situacijom.

- Ostaje da još vidimo, ali putnici će odlučiti da li će ostaviti za narednu godinu i ukoliko postoji mogućnost koristiti veći broj dana u apartmanima. To su detalji koje ne možemo predvideti. Savet je da putnici koji su uplatili aranžmane sve rade u dogovoru sa agencijom i siguran sam da tu neće biti razmimoilaženja. Agencije će stvarno učiniti sve da bi se putnici zadržali i ostali tu i narednih godina – zaključio je.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Masha

    28. april 2020 | 15:50

    Pa vi se samo tako igrajte sa narodom, ako ne bankrotirate ove godine, od cega mislite da radite sledece godine jer ce sledece godine svi putovati sa vaucerima. Znas kada ce vam neko uplatiti aranzman u novembru za sledece leto, nikad vise, ne znam kako cete poslovati van sezone

  • V

    28. april 2020 | 16:44

    Ko garantuje da I sledeca god nece biti ista

  • Mica

    28. april 2020 | 17:01

    Sto njega briga , on je na budžetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA