≫ 

Ovo su poslednja mesta na svetu bez slučajeva korona virusa

Koje države do sada nisu zabeležile prisustvo virusa Covid-19?

  • 0
Jeju ostrvo Foto: Pixabay / ilustracija

Sigurno se pitate da li postoje neke destinacije za odmor na kojima nije zabaležen nijedan slučaj obolelih od korona virusa.

Uprkos činjenici da je zaraženo više od tri miliona ljudi širom sveta, još uvek postoje 34 zemlje i teritorije koje još uvek nisu prijavile nijedan slučaj novog korona virusa.

Među takvim državama su Komori, Lesoto, Tadžikistan i male ostrvske države u Tihom okeanu, poput Naurua, Kiribatija i Solomonskih Ostrva.

Od 20. aprila, 213 zemalja i teritorija, od 247 koje priznaju Ujedinjene nacije, imale su bar jedan slučaj Covid-19. Od toga je u 186 država bilo reč o lokalnoj transmisiji virusa u kojima se virus proširio unutar zajednice.

Međutim, to što nacija nije prijavila infekciju ne znači da nije bilo slučajeva. Na primer, Severna Koreja nije prijavila nijedan slučaj korona virusa, ali s obzirom da se graniči sa Kinom, Rusijom i Južnom Korejom, sve zemlje u kojima je prijavljen veliki broj slučajeva, to ne znači da se infekcija nije proširila, piše Njujork post.

Jeju ostrvo Foto: Pixabay

Azija beleži dva velika talasa prekogranične transmisije, dok su u Evropi mnoge zemlje počele da prijavljuju slučajeve krajem februara meseca.

Latinska Amerika i Afrika nisu imale nijedan prijavljen slučaj korona virusa tokom januara i februara, ali se on kasnije velikom brzinom proširio na oba kontinenta. Pet zemalja i teritorija uspelo je da se oslovodi virusa nakon što su prijavile slučajeve.

To su Angvila, Grenland, karipsko ostrvo Sent Bartelemi, koje je pod suverenitetom Francuske, Sveta Lucija, ostrvska država u Karibima, i Jemen.

Video: 30 godina je za njega trajao Drugi svetski rat

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA