Šta je Grčka predložila Evropskoj Uniji kada su putovanja u pitanju?

Na sastanku u sredu mnogo toga će biti odlučeno

  • 5
Zabrana putovanja Foto: Pixabay

Otvaranje granica u Evropskoj Uniji i obnova slobodnog prometa glavni su povod sastanka komisije EU u Briselu u sredu.

Nacrt plana uključuje „potepeni i koordinisani pristup“ uklanjanju kontrola u okviru granica Evropske Unije. Možda će biti potrebno da stanovnici urade test ili da žive u „zelenoj zoni“ kako bi im bilo dozvoljeno da putuju, prema ovom nacrtu.

Zvanična Atina je podnela sopstveni predlog komisiji, navodeći, između ostalog da je cilj Grčke da se omogući putovanje između zemalja EU do 15. juna tamo gde je to moguće.

Takođe, nacrt Ministarstva turizma sadrži opširna uputstva i pisani akcioni plan za ublažavanje mera i spas turističke sezone u samoj Grčkoj.

Tako se navode iscrpna pravila vezana za čišćenje hotelskih i apartmanskih objekata, čak i parnim aparatima na 70 stepeni.

Pojedini hoteli bi čak trebalo da presele recepciju na otvoreno, te zabrane ulaz onima koji u njima ne odsedaju, dok restoranski prostori moraju imati distancu stolova od 1,5 metra. Takođe, trebalo bi zabraniti švedski sto.

Ako je, na primer, na letovanje došla ekipa od četvoro ljudi i potrebna im je usluga prevoza od aeodroma, onda će hotel morati da pošalje čak dva vozila sa 6 ili 7 mesta u kojima je dozvoljeno prevoziti dva putnika, plus vozača, dok će izuzeci biti samo porodice.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    12. maj 2020 | 13:49

    HAJDE VISE PUSTITE NAS DA PUTUJEMI,RADIMO,ZIVIMO I UMIREMO SLOBODNI!!!

  • plavi safir

    12. maj 2020 | 14:40

    Ovo mi sve miriše da će putovanja biti omogućena samo ljudima iz EU zemalja. To onda ne važi za nas Srbe, čak i ako živimo u nekoj EU zemlji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA