≫ 

Od juna obavezan karantin za putnike koji dođu u Veliku Britaniju

Najava obaveznog karantina izazvala je zbunjenost i kritike predstavnika aviokompanija i aerodroma

  • 1
Velika Britanija, korona virus

Foto: Tanjug/AP

Od sledećeg meseca, putnici koji iz inostranstva dođu u Veliku Britaniju moraće u dvonedeljnu samoizolaciju, a ako se ne budu pridržavali te mere, sledi im novčana kazna u iznosu hiljadu funti.

Ovo je danas saopštila britanska vlada, koja je ranije najavila da karantin stupa na snagu početkom juna i da će važiti za dolaske iz svih zemalja osim Republike Irske, sa kojom već dugo postoji sporazum o slobodi kretanja, a izuzetak bi takođe mogli predstavljati vozači kamiona i lekari, navodi AP.

Najava obaveznog karantina izazvala je zbunjenost i kritike predstavnika aviokompanija i aerodroma, kao i restriktivnim merama zamorenih Britanaca, koji se pitaju da li će ovog leta moći na odmor u inostranstvo.

U najtežoj fazi pandemije korona virusa, Velika Britanija nije zatvorila svoje granice, a smatra se da je u toj zemlji od COVID-19 umrlo više od 36.000 ljudi.

Video: Englezi tapšu sa Vestministerskog mosta lekarima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aaaaaa

    22. maj 2020 | 19:32

    Eeeee kad sam ja bio odje na pikadili skver, gud morning hauar ju, ajem gud and ju, verarju from, aj em from srbija, oooooo vili from srbija, jes jes from srbija, milošević?? jes jes milošević, i ovaj ode i moja žena me pita što ti veli ovaj, a ja njoj ovo ti je neki špijun iz MI6. Dobro je bilo u englesku, dobra engleska baš dobra...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA