≫ 

Letovanje u Srbiji ili u Grčkoj? Evo šta Srbi najviše pretražuju na Guglu

Kada su putovanja u pitanju čini se da građani Srbije nemaju strah od korona virusa

  • 18
Grčka, Turska, Italija, Crna Gora plaža, more letovanje Foto: Pixabay, Shutterstock

Iako se građani Srbije pozivaju da u toku pandemije korona virusa uzmu u obzir letovanje u Srbiji, izgleda da se mnogi ne plaše odlaska u inostranstvo, pa je tako najtraženiji pojam ubedljivo bio letovanje 2020. godine, pa zatim sve dostupne informacije koje se tiču letovanja u Grčkoj.

Kako će izgledati letovanje u Grčkoj 2020. godine zanimalo nas je posebno sredinom maja kada je ova zemlja počela da objavljuje pravila koja će važiti na graničnim prelazima, ali i tokom boravka u ovoj zemlji.

Na drugom mestu se nalazi letovanje u Srbiji, te nema sumnje da će se dobar deo građana odlučiti za odmor u zemlji i ozbiljno shvatiti preporuke Kriznog štaba.

SRBIJA ISTOČNA TURIZAM GOLUBAČKA TVRĐAVA Golubac / Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

S druge strane, uprkos razmiricama između Srbije i Crne Gore, naši građani su ubeđeni da će nam Crna Gora biti dostupna za letovanje, pa je i ona na 6. mestu najtraženijih pojmova na Guglu.

Građane interesuju i vaučeri za letovanje u Srbiji, a tek pred kraj liste se nalazi interesovanje za letovanje u Turskoj i Egiptu.

Zašto nas toliko interesuje letovanje u Španiji?

španija, barselona, more, plaza Foto: Pixabay.com / Španija

Na listi pojmova koji su u najvećem porastu definitivno se izdvajaju informacije o letovanju u Španiji, koju pretražujemo čak 800 odsto više.

Ponovno otvaranje agencija u kojima možemo uplatiti aranžmane za letovanje, prirodno je bila jedna od najtraženijih tema na srpskom internetu.

Kiparisia, Peloponez Kiparisia na Peloponezu / printscreen/youtube/vasathens

Ujedno zanimale su nas i nove, možda ne tako popularne destinacije u Grčkoj, gde se izdvaja Peloponez koji budi sve više interesovanja kod srpskih turista kao idealna destinacija za letovanje, ali i ostrvo Tasos.

Šta vas najviše zanima na Guglu kada su putovanja u pitanju?

Video: Ovo su kriterijumi po kojima se u Srbiji bira letovanje

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    3. jun 2020 | 16:57

    Da je kriterijum Crne Gore normalan, bila bi jos neka zemlja koja nas ne prima, a ne samo CG. CG je namerno uzela jedini kriterijum koji Srbija ne zadovoljava, a sve ostale bi zadovoljila. Cak je i smrtnost, sto ne bi poverovao, veca u CG nego u Srbiji na 100000 ljudi.. Ali, vlasti u CG ne odgovara kriterijum po kom bi nama otvorili granice. Pri tom, treba biti svestan da Srbija dnevno testira po 3000-5000 ljudi, a CG oko 30, pa naravno da ce Srbija ponekog pronaci sa virusom na toliki btoj testiranja. Pa nije Srbija veca od CG 100 puta, vec samo 8 puta. Jasno je da je pronadjen kriterijim koji namerno ne odgovara zemlji koja najvise testira. I jos nesto, ispastace bar deset puta vise CG od Srbije zbog nedolaska nasih turista. Na zalost, vlasti u CG vise odgovara politicki da sa Srbijom zbog litija zaostri odnos, i zato zrtvuju ekonomski deo i tako zbog politike cine da ispastaju upravo gradjani CG, a onaj ko hoce na more, moze i u drugoj zemlji da se kupa. Svom narodu zrtvuje zaradu, ne nekom drugom. Ali dobro, moracemo negde drugo u vecem broju nego inace i to je to. Pozdrav iz SRB.

  • R

    3. jun 2020 | 16:15

    Pa Grčka naravno!!

  • Y

    3. jun 2020 | 16:16

    Grčkaaaaa... More, tople plaze a i cene su mnogoo manje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA