≫ 

Na srpsku planinu stigli prvi turisti: Od 10. juna sa radom počinju svi hoteli

Interesovanje je veliko, pa se očekuje da će ove godine sezonu izneti upravo domaći turisti

  • 0
Zlatar

Foto: Rina

Za vreme korona virusa planina Zlatar pretrpela je određene gubitke, ali sa završetkom vanrednog stanja sve se vraća u normalu. Na jednu od najlepših srpskih planina stigli su prvi individualni gosti, a velike grupe turista očekuju se u drugoj polovini juna.

- Mi svakako nismo sedeli skrštenih ruku, radili smo nove projekte koji će upotpuniti našu turističku ponudu. Igrađen je vidikovac Hodžina stena, uredili smo nove pešačke staze. Sa početkom letnje sezone počinje sa radom i zip lajn sistem, što je izuzezetan adrenalinski sadržaj u kom posetioci mogu da uživaju - rekao je za RINU, Branko Pucarević, direktor TO Zlatar.

Veliki akcenat biće stvaljen na Zlatarsko, Radojinjsko i Uvačko jezero. Sva tri, svojom secifičnom lepotom, ove godine kad se ne preporučuje putovanje u inostranstvo, mogu biti idealna zamena za more.

- Hotel „Panorama“ počinje sa radom 08. juna, a prva velika grupa gostiju očekuje se dva dana kasnije. Interesovanje je veliko, pa očekujemo da ove godine sezonu iznesu upravo domaći turisti -  naglasio je Pucarević.

Zlatar i njegova okolina netaknuta su prirodna oaza. Samo na ovom području može se videti beloglavi sup, koji je poznat kao ptica koja ne živi u zagađenom prostoru.

Branko Pucarević

Foto: Rina / Branko Pucarević

Pažnju brojnih posetilaca privlači i fascinantan kanjon Uvca, sa jedinstvenim rečnim meandrima.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA