≫ 

Grčka, Španija i Portugalija uvode "vazdušne mostove": Evo kako će ovaj koncept spasiti putovanja

"Vazdušni most" može biti način za izbegavanje 14-dnevnog karantina i odmor u inostranstvu

  • 0
Milos, Grčka, Ostrvo, Plaža, Stena foto: pixabay.com

Evropske zemlje, uključujući Grčku, Španiju i Portugaliju, žele da tokom leta usvoje koncept vazdušnih mostova sa Velikom Britanojom uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji.  Takvi međuvladini sporazumi, počevši od jula, omogućili bi turistima, da posećuju mediteranska letovališta, a da po povratku ne moraju da budu u karantinu tokom 14 dana.

Svi aerodromi u Grčkoj će 1. jula biti otvoreni za međunarodne letove sa nekoliko testova koje će biti nasumično rađeni pri sletanju turista.

Za sada većina posetilaca  iz Velike Britanije koji putuju u Grčku, kao i stanovnika koji su napustili zemlju i putovali u druge države, moraju po povratku da budu u izolaciji dve nedelje.

Međutim ukoliko se uvede koncept vazdušnih mostova izbegao bi se 14-dnevni karantin.

Ukoliko vlada usvoji planove za stvaranje "vazdušnih mostova" sa Grčkom, Španijom i Portugalijom Britanski turisti bi tako ovog leta mogli da putuju u inostranstvo.

turizam, turista Foto: Pixabay

To bi značilo da oni koji idu na odmor mogu da putuju u inostranstvo i vrate se u Britaniju bez odlaska u karantin.

Pored Grčke koja vodi dijaloge o usvajanju ovog koncepta, Španija je već pokrenula pilot turističke programe na Balearskim i Kanarskim ostrvima, koji se zasnivaju na ovom konceptu. Osim toga,  Španija će u drugim delovima zemlje ublažiti mere za 14-dnevni karantin od 1. jula.

Portugal takođe razmatra ovaj koncept, a za sada je poznato da je obavezno merenje temperature odmah po dolasku u zemlju, a dobra vest je da je karantin ukinut.

Video: Kovid-19 je pogodio celu Grčku, ali ovaj deo zemlje je uspešno odoleo sa 0 zaraženih

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA