≫ 

Sutra otvaraju 1 granični prelaz do Grčke iz Severne Makedonije: Mora se poštovati pravilo od 5 sati

Tranzit turista podrazumeva ulaz na jedan granični prelaz i izlaz na drugi, tako da u Severnoj Makedoniji oni mogu da se zadrže najviše pet sati

  • 6
Severna Makedonija, zastava Foto: Pixabay

Vlada Severne Makedonije odobrila je tranzit turista kroz tu zemlju, a odluka stupa na snagu sutra, javljaju grčki mediji, prenosi RTS.

Po novoj odluci, turisti će moći da se zadrže u Severnoj Makedoniji maksimalno pet sati.

Severna Makedonija će prema Grčkoj, koja od sutra otvara svoje granice i za građane Srbije, otvoriti samo prelaz Bogorodica/Evzoni, dok Dojran ostaje zatvoren.

Makedonska agencija MIA javila je sinoć da je Vlada Severne Makedonije usvojila protokol o tranzitu turista na prelazima Tabanovce, Dever Bair, Bogorodica, Afasan, Blace i aerodrom Skoplje.

Kako je saopšteno posle sednice vlade, tranzit turista podrazumeva ulaz na jedan granični prelaz i izlaz na drugi, tako da u Severnoj Makedoniji oni mogu da se zadrže najviše pet sati, prenosi agencija MIA.

To će biti potvrđivano izjavom koju će putnici popunjavati na ulazu u Severnu Makedoniju, a potom je predavati graničnoj policiji kada izlaze iz zemlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svasta

    14. jun 2020 | 12:41

    Postovati sta?kao da neko zna sta sve u putu moze da se dogodi .

  • Semajlirane_pufne

    14. jun 2020 | 11:30

    A sta ako se napravi čep na granicu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA