Kako će izgledati postkovid letovanje u Italiji?

Većina Italijana letovaće u svojoj zemlji, mnogi nameravaju da barem promene region

  • 0
Ostia, plaža, blizu Rima, Italija, turizam Foto: Tanjug/AP

Putovanje automobilom, domaće turističke destinacije, kratak odmor i budžet manji za oko 20 odsto nego ranijih godina - tako će izgledati letovanje u Italiji po izlasku iz višemesečne blokade te zemlje zbog virusa kovid-19, pokazala su istraživanja.

Nakon trogodišnjeg trenda rasta broja italijanskih turista, očekuje se da će ove godine 70 odsto stanovnika Italije otići na odmor tokom narednih nekoliko meseci, dok je prethodne tri godine taj procenat bio veći od 80 odsto.

Većina Italijana letovaće u svojoj zemlji, mnogi nameravaju da barem promene region, a skoro svi planiraju kraći boravak na odmoru nego ranijih godina.

Italijanski list Republika navodi da će oni koji se odluče za putovanje tokom letnje sezone potrošiti u proseku 20 odsto manje novca nego za ranija letovanja, odnosno da se nije dogodila kriza sa korona virusom budžet bi iznosio više od 1.200 evra.

Sardinija Foto: Pixabay / ostrvo Sardinija

Istraživanja su pokazala da više od deset miliona stanovnika Italije ne planira putovanje ovog leta po izlasku te zemlje iz blokade zbog korona virusa.

Italija je iz postepenim popuštanjem restriktivnih mera izašla iz blokade 3. juna kada je istovremeno otvorila regionalne granice i dozvolila dolaske iz zemalja EU i Šengena.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA