Er Srbija od 29. juna leti tri puta nedeljno za Njujork

Er Srbija je komercijalne letove do Njujorka obnovila 6. juna

  • 1
Er Srbija, Niš Foto: Air Serbia

Kapaciteti Er Srbije na letovima do Njujorka su gotovo popunjeni i od 29. juna nacionalna aviokompanija će na toj liniji saobraćati tri puta nedeljno, najavio je srpski avioprevoznik koji danas obeležava četvrtu godišnjicu od uspostavljanja letova za Njujork.

Er Srbija je, od 13. juna, broj prekookeanskih letova do "Velike jabuke" povećala na dva puta nedeljno.

Nacionalna aviokompanija obeležava četiri godine od istorijskog leta za Njujork kojim je 2016. uspostavljena direktna vazdušna veza između Srbije i SAD, posle pauze od gotovo četvrt veka.

Er Srbija je jedina u regionu sa redovnom direktnom linijom preko Atlantika tokom cele godine na kojoj je do sada obavila ukupno 719 povratnih letova i prevezla gotovo 280.000 putnika.

Nakon privremene obustave avio-saobraćaja usled pandemije korona virusa, Er Srbija je komercijalne letove do Njujorka obnovila 6. juna.

- Veoma smo ponosni što jedini u regionu imamo direktnu liniju za Njujork čije je uspostavljanje svojevremeno predstavljalo značajan iskorak, potvrdilo snagu naše poslovne strategije i doprinelo razvoju turizma i poslovne saradnje između jugoistočne Evrope i SAD. Mnogi nisu verovali, ali mi smo ipak uspeli da, u relativno kratkom roku, obezbedimo naš prvi širokotrupni avion, neophodne dozvole i preduzmemo sve korake da linija počne sa radom - rekao je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

Uvođenjem transatlantskih letova 23. juna 2016. godine, Er Srbija je ponovo povezala region i SAD po prvi put posle 24 godine.

ERSRBIJA AVION KINA AVION A320 Foto: Tanjug/Er Srbija

Od tada, nacionalna avio-kompanija ka Njujorku leti između dva i šest puta nedeljno, u zavisnosti od tražnje putnika i perioda godine.

Od pokretanja linije do danas, Er Srbija povezuje zemlje regiona sa Severnom Amerikom, i to ne samo sa Njujorkom, već i sa brojnim drugim gradovima, zahvaljujući zahvaljujući saradnji sa više severnoameričkih avio-prevoznika.

Letove na liniji Beograd - Njujork obavlja avion erbas A330 nazvan po legendarnom srpskom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli.

Sa konfiguracijom od 18 sedišta u biznis klasi i 236 sedišta u ekonomskoj klasi, erbas A330 najveći je avion u floti Er Srbije. Nacionalni avio-prevoznik sleće na Međunarodni aerodrom Džon F. Kenedi u Njujorku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA