Srbija na listi preporučenih destinacija za građane Dubaija, obnavlja se i avio-saobraćaj

Srbija kao preporučena destinacija za putovanja

  • 4
aerodrom beograd putovanja korona virus foto: Tanjug/Zoran Žestić; Pixabay.com

Jedno od vodećih turističkih informativnih glasila u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, portal WhatsOn.ae uvrstio je Srbiju na listu preporučenih destinacija za letnja putovanja državljana i rezidenata Dubaija, što će, očekuje se, doprineti povećanju broja turista iz te zemlje, kojima su Srbija i susedne države zanimljive destinacije, naročito tokom leta.

WhatsOn koji je u 2020. godini zabeležio preko tri miliona individualnih poseta, navodi da se u Srbiju može bezbedno putovati i da se turistički objekti, restorani i šoping centri ponovo otvaraju širom zemlje.

Dodatno, WhatsOn najavljuje obnavljanje putničkog avio-saobraćaja između Dubaija i Srbije od 4. jula. Centar za ekonomske odnose Privredne komore Srbije, predstavništvo u Dubaiju kao i Udruženje za turizam PKS, u saradnji sa hotelijerima i agencijama, narednih nekoliko meseci, intenzivno će promovisati Srbiju kao željenu destinaciju za odmor. 

- Uvrštavanje Srbije na listu preporučenih destinacija od strane prestižnog magazina kao što je WhatsOn pokazuje da naš rad na jačanju vidljivosti i prepoznatljivosti Srbije daje rezultate. Srbija treba da pokaže čitavom svetu lepotu svoje istorije i prirode. Zahvaljujući zalaganju kolega iz PKS i predsednika Marka Čadeža, Privredna komora Srbije obavestila je još pre nekoliko dana partnere iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o spremnosti da dočekamo putnike iz ove zemlje. Dodatno, najava obnavljanja aviosaobraćaja između Dubaija i Beograda potvrđuje da mere, preduzete na suzbijanju pandemije Covid-19 daju rezultate - ukazao je Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije Privredne komore Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Selaković je pozvao sve građane Srbije koji žive i rade u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i druge rezidente UAE koji mogu da putuju u Srbiju u bezviznom režimu, da godišnji odmor provedu u Srbiji i na taj način doprinesu oporavku domaće turističke privrede.

Pored Srbije, na listi destinacija WhatsOn-a, preporučenih za putovanje državljana i rezidenata Dubaija, nalaze se i Kipar, Grčka, Sejšeli, Maldivi, Island, Egipat, Malta, Liban, Šri Lanka, Tanzanija, Turska i Tunis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    23. jun 2020 | 14:34

    Divna vijest. Opet će i 'starlete' imati priliku da zarade.

  • ana

    23. jun 2020 | 15:58

    Ovo je samo jos jedna cinjenica koja ukazuje na to da predsednici Srbije i Rusije imaju izvanredan prijateljski odnos i da taj odnos niko ne moze da narusi.

  • ana

    23. jun 2020 | 15:57

    Iz dana u dan gradimo dobre odnose sa Rusijom. Vezuje nas iskreno i cvrsto prijateljstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA