≫ 

Avio-karte do ove evropske destinacije bi mogle drastično da poskupe ove godine

Cene bi mogle drastično da skoče

  • 1
Mallorca, Majorka, Španija, letovanje, turizam, more, plaža Foto: Tanjug/AP

Letovi za Španiju bi mogli još više da poskupe nakon što su aerodromi saopštili da će troškove uvođenja novih mera bezbednosti zbog korona virusa prebaciti na pojedine avio-kompanije.

Najava je izazvala zabrinutost zbog viših cena avio-karata i potencijalnog kolapsa avionskih kompanija koje duže vreme nisu saobraćale.

Ukupni triškovi uvođenja novih mera bezbednosti, za sprečavanje širenja korona virusa, verovatno će iznositi više miliona evra, a teško pogođene avio- kompanije će imati mogućnost „isplate“ dodatnih naknada tokom nekoliko godina, prenosi Dejli mejl.

Predloge je zvanično objavila španska vlada, koja aerodromskoj vlasti daje posebnu dozvolu da nadoknadi troškove zaštite svih putnika, nakon ukidanja vanrednog stanja 21. juna.

Španska aerodromska mreža AENA biće odgovorna za pružanje ljudskih, zdravstvenih i pomoćnih resursa neophodnih za garantovanje sanitarne kontrole ulaska putnika na međunarodnim letovima.

španija, plaža, maspolomas Foto: Pixabay.com

Na aerodromima će se sprovesti i velike mere bezbednosti, kao što su oznake socijalne udaljenosti i testiranje.

Nedavno se u medijima pojavila informacija da će će letovanje u Španiji ove godini biti skuplje nego ranije, dok drugi smatraju da će Španci upravo povoljnim cenama pokušati da pridobiju što više turista.

Ipak, brojke govore same za sebe. Tako bi letovanje za dvoje u drugoj polovini jula u mestu Ljoret de Mar moglo da bude plaćeno tek oko 500 EuR.

majorka, španija, plaža Foto: Pixabay.com

U pitanju je usluga smeštaja u hotelu, koji ima samo jednu zvezdicu, a u čijoj blizini se nalazi plaža.

Podrazumeva se da toj ceni treba svakako dodati i cenu karte od Beograda do Barselone i nazad, a koja iznosi trenutno oko 20.000, ali i cenu transfera od Barselone do Ljoret de Mar.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goga

    23. jun 2020 | 19:46

    I dalje ostaje najskuplja linija nasih monopolista a najprometnija BG-PG....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA