≫ 

U Amsterdamu nove mere koje će uticati na smanjenje turista i nakon pandemije?

Boravak u Amsterdamu biće po svemu sudeći dosta drugačiji nakon pandemije korona virusa

  • 0
Amsterdam Foto: Pixabay

Amsterdam je u normalnim okolnostim grad masovnog turizma, ali zbog korona virusa došlo je do ogromnog pada turista.

Peticiju koja poziva na nove promene u turizmu potpisalo je 28.000 ljudi, a sada će biti predstavljena gradskom veću gde će se dalje o noj raspravljati.

- Zbog pandemije korona virusa, turizam u Amsterdamu se zaustavio. Od prosečnih 55 hiljada posetilaca dnevno došli smo do nule. Komisija mora da predstavi plan sa konkretnim merama kako će se turizam kombinovati sa životnim mogućnostima grada u budućnosti - navodi se.

Jedan od zahteva peticije je da se ukine iznajmljivanje kuća koje su popularne u gradu kao i da se spreči gradnja novih hotela.

Turističke takse bi takođe mogle da se povećaju, a trenutno iznose 3 evra po danu.

Amsterdam je popularan za ljude širom sveta jer poseduje kafiće u kojima je kupovina marihuane legalna. Ipak, ovo bi moglo uskoro da se promeni zbog predloga da se zabrani stranim posetiocima kupovina marihuane, dok bi domaćim licima bila dozvoljena kupovina.

Ove mere još uvek nisu sprovedene, ali ako budu dogovorene, veliki deo turista mogao bi da odustane od putovanja u Amsterdam.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA