≫ 

Destinacija koju obožavaju Srbi je poskupela? Kada vidite cene ručka, sve će vam biti jasno

Odmor u Turskoj bi mogao biti mnogo skuplji nego što se predviđalo

  • 3
Bodrum Foto: Pixabay/Bodrum

Čak i ako kupite povoljne avionske karte, možda nećete moći da izbegnete troškove skupe hrane, pića i zabavne aktivnosti kada stignete na svoje odredište. Turisti su to otkrili na težak način kada su posetili plažni bar u Bodrumu u Turskoj.

I dok mnoge zemlje uvode popuste i razne vrste olakšica, kako bi privukli turiste, izgleda da to nije slučaj sa Turskom.

Britanski portali pišu da se turisti umalo nisu šlogirali kada su platili 369 lira (oko 5.600 dinara) za četiri porcije kebaba.

Takođe, ostali su zaprepašćeni kada su videli na računu da mala šoljica kafe iznosi 61 liru (oko 900 dinara).

Lokalni gradonačelnik izgleda da nije zabrinut zbog poskupljenja i kaže da je na raspolaganju mnogo jeftinijih alternativa.

turska foto: pixabay.com

- Ljudi mogu da plate 100.000 lira ako žele. Ali ovde postoje i mesta koja prodaju kebabe za 20 lira (oko 300 dinara). Mnoga preduzeća, posebno ugostiteljstvo, su u krizi zbog pandemije Covid-19. Ne mogu sastaviti kraj sa krajem ... To, naravno, ne znači da moraju naplate više - kazao je on.

Visoke cene nisu jedine stvari oko kojih će turisti morati da vode računa.

Turska je uvela obavezno nošenje maski za lice u javnosti. Ako to ne učinite, mogli biste da platite kaznu u iznosu od 900 lira (oko 14.00 dinara).

Video: Srpski turisti koji su otišli u Grčku: Nismo se pokajali nijednog trenutka!

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    1. jul 2020 | 19:27

    Nazalost,sve ce to da pojeftini usled korone nece im niko doci!

  • Mimi

    1. jul 2020 | 20:36

    Gde sme da se desi da Srbin ne ode na odmor jednog leta. Pa šta će komšije da kažu?

  • 🏖⛱

    2. jul 2020 | 08:58

    Pa kako po portalima i društvenum mrežama čitam mi smo toliko siromašni da ne možemo ni u marketu da kupimo sladoled, odakle nama pare za more ono Grčka,Turska itd,itd, a samo se prati gde će neka rupa na granici da se otvori pa potrči na tu stranu jer ne može da se sunča kod nas nije isto sunce izgleda, gde da kaže da je letovao na Paliću, pored Drine idi bre.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA