≫ 

Boban iz Parge otkriva kakvo je stanje u jednom od naših omiljenih letovališta u Grčkoj

Turistički vodič iz Parge ekskluzivno za "Telegraf" prenosi atmosferu iz ovog letovališta

  • 7
Parga foto: Boban Bojković

Sasvim je logično što se mnogi pitaju poslednjih dana šta će se desiti ako bude utvrđen pozitivan rezultat nakon nasumičnog testiranja, koje se obavlja prilikom ulaska u Grčku. Ali, za one koji biraju Pargu za letovanje, nema brige, jer u mestu postoji Covid bolnica, kako je za "Telegraf" potvrdio turistički vodič Boban Bojković, koji boravi u ovom letovalištu.

- Generalno, sve je u Pargi u redu. Uglavnom su tu naši turisti, ali nisu naročito brojni - kaže Boban.

Prema Bobanovoj proceni, oko 250 srpskih turista trenutno uživa u ovom letovaluštu, koje je od Janjine udaljeno oko 60 km u pravcu jugozapada. Sem njih, tu su i turisti iz Rumunije i Mađarske.

Parga foto: Boban Bojković

Razlog zbog koga su ranijih godina mnogi naši turisti birali baš ovo letovalište jeste njegova blizina. Naime, od granice se do Parge stiže nakon oko 3 sata vožnje.

A u ovom šarmantnom gradiću na obali Jonskog mora ima baš svega što je potrebno za ugodan odmor.

Sve prodavnice u ovom momentu nesmetano rade, kao i taverne. A Boban ističe da su cene gotovo istovetne kao i prethodne godine. Ipak, oko 40% ukupnih smeštajnih kapaciteta u Pargi je po njegovoj proceni trenutno još uvek zatvoreno. 

- Plaže funkcionišu sasvim normalno, a distanca među posetiocima je obavezna. Mada, kako u Pargi još uvek nema mnogo turista, svi održavaju propisanu distancu, hteli to ili ne.

Parga foto: Boban Bojković

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je letovalište Vrahos, koje je tek nešto više od 20 kilometara udaljeno od Parge ipak trenutno atraktivnije mnogima. Zašto je to tako, nije baš poznato, tim pre što je u danas čuvenom letovalištu Luca, odnosno Vrahos tek pre 10-ak godina postojalo samo par kuća i gotovo nijedan smeštajni objekat u ponudi. 

Iako mnoge brine najviše prelazak preko granice i da li će biti testirani, odnosno šta će se desiti ako rezultat testiranja ipak ne bude negativan, Boban napominje da nema mesta panici. Tim pre što upravo u Pargi i postoji opremljena bolnica za zaražene korona virusom.

Parga foto: Boban Bojković

Zato, ako je Grčka vaš izbor, onda treba definitivno uzeti u obzir i Pargu. Bez sumnje ćete uživati.

Pogledajte kako se "Telegraf" proveo u Pargi pre samo nekoliko dana.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    3. jul 2020 | 10:30

    Bio sam. Nije loše, ali ništa posebno

  • Huan

    3. jul 2020 | 10:35

    Prelepo mesto ali svakako ga nasi turisti ne biraju zbog njegove blizine. Ne racunajuci ostrva jedno od najdaljih mesta na koje nasi turisti idu

  • NemanjaZr

    3. jul 2020 | 12:41

    Parga-prelepo mesto sa sarmom Italije i bozanstvenim Jonskim morem! Vredi je posetiti svakako! Uzivajte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA