≫ 

Putnici koji je trebalo da lete za Pariz vraćeni sa beogradskog aerodroma: Nikome ništa nije jasno

Izgleda da turistički još uvek ne možemo u Francusku

  • 1
Aerodrom Nikola Tesla. Beogradski aerodrom, pripreme Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Iako je juče objavljena vest da je Francuska dozvolila ulazak srpskih državljana u tu zemlju od 01. jula, danas je ipak nastao pravi haos na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Naime, dosta srpskih državljana je vraćeno i nije im dozvoljen ulazak u avion za Pariz sa obrazloženjem da aerodrom "Nikola Tesla" još uvek nije dobio zvaničan dopis francuskih vlasti da srpski državljani mogu u tu zemlju.

Kako za portal "SSUP.fr" kaže Davorin Milošević, nezadovoljstvo je veliko među ljudima koji su vraćeni, a proveravane su boravišne dozvole i vize, studiozno i pažljivo.

- Dozvoljen je ulazak u avion samo francuskim državljanima i onima koji imaju boravišnu dozvolu ili vizu. U obrazloženju zaposlenih na aerodromu se navodi da im nije stigao do ovog trenutka dopis iz Francuske koji dopušta srpskim državljanima da uđu u Francusku - kaže on.

Jedna od vraćanih putnica sa aerodroma Vesna Kuzmanović, napisala je u grupi "Svi Srbi u Parizu" na Fejsbuku da je vraćena sa aerodroma uz obrazloženje da nema još uvek zvaničnog dopisa.

- Što se tiče putovanja za Francusku sa turističkom vizom još uvek nije moguće. Upravo sam vraćena sa aerodroma uz objašnjenje da Francuska ipak nije dala zvanično odobrenje za normalno putovanje što se tiče turista - napisala je.

Da li je u pitanju administrativna omaška ili će Francuska slediti stav Austrije i Nemačke ostaje da se vidi. U svakom slučaju Evropska unija je još jednom dokazala da veoma teško donosi zajedničke odluke koje ovoga puta utiču na veliko maltretiranje ljudi.

Video: Evo kako izgleda testiranje na aerodromu u Grčkoj: Ljubazni doktor i dovoljno testova

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA