Najveći broj Rusa planira odmor kod kuće, pokazala studija

Najveći broj ispitanika odmor će provesti kod kuće

  • 0
Rusija, Moskva Pixabay.com

Oko 63 odsto Rusa planira da ode na odmor u toku ove godine, 17 odsto neće uzimati odmor, dok 20 odsto još uvek nije odlučilo, pokazalo je istraživanje koje je sprovela ruska platforma za traženje posla HedHanter (HeadHunter), a najveći broj ispitanika odmor će provesti kod kuće.

Prema podacima istraživanja ruske platforme HedHanter, 27 odsto ispitanika će odmor provesti kod kuće, 22 odsto planira da odmor provede na selu, a 19 odsto putujući po Rusiji. Samo 16 odsto Rusa će za odmor otići van zemlje, dok 13 odsto namerava da poseti poznata letovališta, prenosi TAS.

Većina ispitanika koji ne planiraju da odu na odmor navode da je uzrok tome nedostatak sredstava (46 odsto), 21 odsto ne želi da ode na odmor, a 19 odsto je već bilo na odmoru ove godine.

Rusi koji nameravaju da odu na odmor se u najvećem broju slučajeva ne plaše za svoje zdravlje (37 odsto), dok u nesto manjem procentu (36 odsto) ispitanici brinu za zdravlje, ali je želja da odu na odmor veća. Samo sedam odsto ispitanika je zabrinuto za svoje zdravlje zbog odlaska na odmor.

Kalinjingrad, rusija Foto: Pixabay.com

Ovo istraživanje je pokazalo da je 26 odsto zaposlenih Rusa otišlo na odmor dok su mere karantina bile na snazi. Polovina ispitanika među njima to je učinila po svojoj želji, dok je 32 odsto izjavilo da su na odmor u ovom periodu otišli jer je poslodavac to zahtevao od njih.

Najveći broj ispitanika je za vreme dok su mere karantina bile na snazi uzelo plaćeno odsustvo (80 odsto), 12 odsto je uzelo neplaćeno odsustvo, dok je devet odsto iskoristilo obe opcije.

Istraživanjem je obuhvaćeno preko 5.800 korisnika platoforme HedHanter, među kojima je 45 odsto ispitanika zaposleno, a 55 odsto nezaposleno.

U Rusiji je od početka pandemije korona virus potvrđen kod preko 660.000 ljudi, a od posledica bolesti preminulo je 9.683 pacijenata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA