≫ 

Atina među najpopularnijim gradovima za posetu nakon pandemije

Prošle godine najtraženiji je bio London

  • 0
Atina Atina / foto: pixabay.com

Podaci o rezervacijama letova pokazali su da se Atina, glavni grad Grčke nalazi u prvih pet evropskih gradova sa najviše rezervacija tokom prve polovine juna 2020. godine u poređenu sa prošlogodišnjom rang listom.

Do ovih podataka došli su Svetski savet za putovanje i turizam i kompanija ForwardKeys koja pruža statističke podatke o rezervacijama i planovima letova kako bi klijenti bolje razumeli turističku industriju.

Prema njihovom istražvanju međunarodna putovanja u zemlje Evropske unije drastično su opale, za čak 84,4 odsto u prvoj polovini juna 2020. godine.

Tokom prve polovine juna 2019. godine London je rangiran kao najrezervisaniji evropski grad, a sledili su ga Pariz i Rim, a Atina nije bila plasirana ni u prvih 10.

Ipak, zbog trenutnih graničnih ograničenja i karantinskih propisa zemlje kao što su Grčka i Portugal skočile su na rang listi zbog toga što su vlade sprovele efikasne mere zaštite zdravlja, prenosi Greekreporter.

(Telegraf.ts/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA