Egipat ponovo otvorio aerodrome, muzeje i piramide: Prvi turisti stigli u Hurgadu i Šarm el Šeik

Tursti su se nakon tri meseca ponovo vratili u Egipat

  • 0
Hurgada Foto: Pixabay

Egipat je ponovo pokrenuo međunarodne letove sa aerodroma Hurgada i Šarm el Šeik nakon višemesečne pauze zbog karantina koji je uveden zbog širenja korona virusa.

Tursti su se nakon tri meseca ponovo vratili u Egipat.

Stotine putnika na aerodromu u Hurgadi odmah nakon sletanja dočekalo je, cveće, suveniri, narodna muziku i ples. Putnici su morali su morali da prođu nove mere bezbednosti, uključujući dezinfekciju prtljaga i termičko skeniranje.

Većina letova bila je iz Ukrajine, Švajcarske i Belorusije.

Osim aerodroma, Egipat je i otvorio glavne turističke atrakcije, uključujući dvadesetak muzeja, kao i Velike piramide u Gizi, Citadelu Saladin u Kairu, Egipatski muzej, zajedno s drevnim hramom Karnak i čuveni hram Hathepsut u južnom gradu Luxor.

Egipat Foto: Pixabay

Od turista se očekuje da poštuju sve mere prevencije, kako bi se sprečilo širenje novog virusa.

Prvog dana su stigli posetioci u Gizi, rekli su svedoci za "Rojters", dodajući da su n mestu koje obično vrvi od turista primetili samo nekolicinu ljudi.

Iako vlada čini sve napore da oživi sektor turizma, koji se suočivo sa velikom krizom, čini se da će biti potrebno malo više vremena da se turisti vrate.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA