≫ 

Argentinac usred pandemije plovio 85 dana samo da bi video svoju porodicu

Ništa nije moglo spreči ovog muškarca da vidi svoju porodicu

  • 0

Argentinac Huan Manuel Balestero je bio na ostrvu Porto Santo u Portugalii, kada je epidemija korona virusa naterala zvaničnike da otkažu sve međunarodne letove kako bi sprečili širenje Covid-19.

Kako su bila zabranjena putovanja, 47-godišnji muškarac je došao na nesvakidašnju ideju: da putuje jedrilicom do Argentine.

Balestero je krenuo sam na putovanje, koje je trajalo čak 85 dana, a uprkos činjenici da je kao iskusan mornar on se suočio sa brojnim izazovima.

Vlasti Zelenortskih Ostrva su ga u jednom trenutku sprečile da napuni rezervoar goriva i dopuni svoje zalihe hrane, terajući ga da ide ka zapadu, kao da se kreće uz pomoć vetra.

Posle skoro tri meseca na vodi, Baljestero je stigao do svog odredišta - u argentinski grad Mar del Plata, a deo svog putovanja je dokumentovao na Instagramu.

 

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Juan Manuel Ballestero (@skuanavega) on

Pre nego što se video sa porodicom, morao je da uradi test na Covid-19, koji je u roku od 72 sata pokazao da je negativan.

Huan je ispričao da je ostvario svoju misiju, a zauvek će mu ostati u srcu urezan trenutak kada je ušao u luku u kojoj se nalazi brod njegovog oca i gde je naučio da jedri.

- Ovo što sam doživeo je san. Imam veliku želju da nastavim sa jedrenjem - ispričao je ovaj hrabri muškarac.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA