≫ 

Turisti iz SAD čekali 14 sati u avionu: Italijani im nisu dozvolili da uđu u zemlju

Nadležni na ostrvu Sardinija prateći pravila EU odbili su da dozvole iskrcavanje turista iz SAD.

  • 8
Sardinija

Foto: Pixabay / ostrvo Sardinija

Prateći protokole Evropske unije, Sardinija je odbila da primi turiste iz SAD, što je posle 14 sati boravka u avionu rezultiralo odlukom da odlete za Veliku Britaniju.

Avion je poleteo iz Kolorada sa 11 putnika, a stigao je u Kaljari u sredu ujutru, izjavio je portparol gradske policije.

Podsećamo, prošlog utorka EU je usvojila spisak zemalja iz kojih će biti dozvoljeno putovanje u trenutnoj fazi pandemije korona virusa, a na toj listi se ne nalaze SAD, koje se prema kriterijumima EU ne smatraju "sigurnom zemljom".

Petoro državljana SAD putovalo je sa prijateljima sa Novog Zelanda, iz Velike Britanije, Nemačke i Italije, a u avionu se nalazilo i troje dece.

Kako navodi portparol policije, italijanske vlasti su pokušavale da nađu rešenje problema sa američkim putnicima, ali to nije bilo moguće jer nijedan protokol nije dopuštao prijem putnika iz SAD.

Posle 14 sati čekanja na pisti, turisti su odlučili da nastave put Birmingema, uprkos tome što Britanci traže da turisti iz SAD provedu 14 dana u karantinu.

Video: Kilometarske kolone na granici između Bugarske i Grčke

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zanna

    4. jul 2020 | 23:28

    Kud ovi ljudi hrle nije mi jasno? Još se nismo oporavili od kuknjave zaglavljenih graďana kojekuda i opet krenu i to na letovanje. U ovoj situaciji ići preko granice sa kontinenta na kontinent... ne mogu da razumem.

  • vk

    4. jul 2020 | 22:34

    Bravo italiu one misle da je to canada ulaze i izlaze kad got oce a pola amerike zarazeni

  • ruralni srbin

    4. jul 2020 | 21:16

    Cekali tirkiz a dobili katanac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA